Persoonlijke Vrijgezellen: Huwelijkstriviant, Sportieve schilder, Oude liefdes, Flying Elvis


Natuurlijk moet u bij de organisatie van een vrijgezellendag altijd rekening houden met de persoonlijkheid en voorkeuren van het feestvarken. Kies een hobby, passie of activiteit van het feestvarken. Zoek activiteiten en lokaties die daarbij passen of organiseer iets thuis.

Een voorbeeld? Misschien heeft bruid of bruidegom een favoriet vakantieland. Creëer het bijpassende sfeertje met behulp van het juiste eten, drinken en passende muziek. Een ander idee is een avond vol nostalgie. Neem het geboortejaar van de bruid of bruidegom als uitgangspunt. Draai muziek en vertoon films uit dat jaar. Doe wat research en maak een historisch overzicht van gebeurtenissen uit het geboortejaar. Ook dia’s of filmmateriaal van de jeugd van de bruid of bruidegom zijn altijd leuk om te laten zien.

Huwelijkstriviant

Robin: “Wij hebben voor het aanstaande bruidspaar een levend triviantspel bedacht met vier categorieën:

  1. vragen over de bruidegom (die de bruid moet beantwoorden)
  2. vragen over de bruid (die de bruidegom moet beantwoorden)
  3. categorie huwelijkse etiquette (kun je vinden op internet)
  4. opdrachten zoals:

  • vertel in dichtvorm waarom je van haar/hem houdt
  • zing een lied
  • kus elkaar 1 minuut
  • maak een videoclip (op muziek)
  • doe een romantisch aanzoek

Leg in een grote tuin stenen met crêpepapier (4 kleuren) in een cirkel. Als 1 van beide een triviantvraag goed heeft beantwoord, krijgt hij of zij een ballon in die kleur.”

Sportieve schilder?

Mickel: “Het laatste vrijgezellenfeest dat we hebben georganiseerd, was voor een vrijgezel met twee belangrijke kenmerken. Hij is schilder en hij is harde kern Ajax-supporter. Zijn dag bestond daarom uit alles wat te maken had met schilderen en …. FEYENOORD. Nadat wij hem in een echte Feyenoord-schilderoveral hadden gehesen, gingen wij paintballen.

Daarna gingen wij dineren en kreeg hij zijn volgende verpakking: een echt Feyenoord-tenue…. maar dan wel GEBODYPAINT! In de kleine Baya Beach Club heeft hij vervolgens met een Rotterdamse schone op de bar gedanst en slagroom gehapt. Tenslotte kreeg hij de gelegenheid om zich in het hotel op te frissen en hebben we tot vroeg in de ochtend gefeest in de grote Baya Beach Club in Rotterdam.”

Oude liefdes

Joep: “Voor mijn oudste broer organiseerden wij een vrijgezellendag waarin al zijn oude ‘liefdes’ waren verwerkt: boogschieten, motorcrossen (quads), paardrijden, eten (uiteraard) en aan het einde van de avond vissen in een forellenvijver. De hele dag alcoholvrij! Reuze gezellig.”

Flying Elvis

Sander: “Ik heb onlangs een onvergetelijke bachelor party georganiseerd. Mijn vriend Gerard die al sinds zijn jeugd als Elvis-fan te boek staat, hebben we als ‘Flying Elvis’ laten bungeejumpen. Daarna (hij hield zijn pak manmoedig aan) hebben we Oud-Hollandse spelletjes gespeeld (onder andere erotisch koekhappen) in bar La Grotta in Rotterdam. Vervolgens hebben we zeer goed getafeld in het nabijgelegen etablissement De Ballentent, Rotterdams havenkroeg bij uitstek. N.B.: de barman is in zijn jonge jaren purser geweest op de Love Boat !

In de kleine uurtjes voerde onze kroegentocht langs roemruchte clubs als Het Oude Wiel, Bar Rhodos en Club El Mundo (dit alles binnen een straal van 50 meter in Rotterdams onvolprezen uitgaansdistrict Het Vaste Land!). Geheel overbodig voeg ik nog toe dat de zeer geslaagde Bachelor eindigde in – waar anders – Het Oude Tramhuis. Hier verleidde de karaoke-installatie ons om half negen ‘s ochtends nog tot Melvin’s klassieker ‘OhOhOranje!’. Over de vrijgezel zelf konden we toen helaas alleen nog zeggen: ‘Elvis has left the building’. 

P.S.: Vanuit het tramhuisje krijg je altijd een taxi terug!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen