Oud & Nieuw voor Kinderen in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Stof tot praten

Kaatje: “Koop een groot wit laken en textielstiften. Laat uw kinderen op oudjaarsdag een tekening maken van alle dingen die het afgelopen jaar zijn gebeurd. Gebruik dit kunstwerk ‘s avonds als ‘tafelkleed’. Uren tekenplezier en dus rustig de tijd om voor te bereiden…”

Betekenisvolle loodvormen  

Aisja: “Mijn broer en zijn Duitse vriendin komen met mij en mijn kinderen oud&nieuw vieren. Zij hebben iets leuks als tijdverdrijf: lood gieten. De bedoeling is dat ieder een lepeltje warm lood in een teil koud water giet. Het lood koelt af en krijgt een vorm. Er is een beschrijving over de vormen en hun betekenis voor het nieuwe jaar. Of je het nu gelooft of niet, het lijkt mij zeker een leuke bezigheid op oudjaarsavond.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen