Oma is jarig


Daar staan ze dan… met zijn drieën op een rij: Ditte, Bente en Fleur. Allemaal in een Maxi Cosi, en zoals Lieke opmerkt, allemaal met bijna dezelfde broekjes aan. De vriendin van mijn moeder buigt zich over deze babymenigte en verzucht: “Jaren geleden zei ze nog dat ze nooit oma zou worden en nu heeft ze me ingehaald”. Mijn moeder straalt: alle kleinkinderen zijn aanwezig op haar verjaardag.

Mijn vader probeert zich verstaanbaar te maken door het lawaai heen. Ondertussen houdt hij een oogje op de ‘grote’ kleinkinderen die af en toe stenen in de vijver gooien. 

Wij smikkelen van de taart en Lieke glundert omdat zij drie dropjes kreeg in plaats van taart. Zij houdt niet zo van taart en gebak en wel heel veel van snoepjes. Fenna kijkt boos. Zij kreeg lekkere taart en wil ook snoepjes. Maar dat mocht niet van haar ouders. Lieke laat de mooie gekleurde dropjes nogmaals aan Fenna zien, die inmiddels uit boosheid de taart weigert te eten. Gelukkig slaat haar stemming weer snel om. Ze laat vol trots zien dat ze nu ook op de tractor kan rijden door zelf te trappen, wat haar de vorige keer nog niet lukte.

We bekijken de vakantiefoto’s. Het was heerlijk! Vooral ook omdat we steeds mooi weer hadden. We waren op een boerderij met heel veel verschillende beesten, op Texel met een vriendinnetje en met een boot op de Wadden. De foto met de moddervoeten na het lopen op het wad is het mooist, slapen op een boot was het spannendst en Bruno was de allerliefste hond van de hele wereld. Vergeten is Axel, de dove zwarte labrador-kruising die vorig jaar onze vakantie kleur gaf. Gelukkig weet hij het niet. Wellicht waren er dit jaar andere kinderen op de camping die hem de allerliefste van de hele wereld vonden.

De kinderen mogen nog even in het grote bad bij oma en opa. Ondertussen krijgt Ditte een voeding. Aan het eind van de dag zitten we allemaal voldaan en schoon weer in de auto. Die avond zouden er niet veel mensen komen. Toch zijn we er zeker van dat de nieuwe theepot (‘theepont’ volgens Fenna) en de mok met de afdruk van onze kinders uitgebreid wordt geshowd.

Monique

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen