Olympisch feest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Succes voor iedereen

Marianne: “Het Olympische Spelen-feest was een groot succes op de achtste verjaardag van mijn zoon. Het werd afgerond met een medaille-uitreiking, inclusief het Wilhelmus op de achtergrond. Niet alleen de kinderen hebben er plezier gehad, maar ook het organisatiecomité. Het vergt wel wat extra inspanning, omdat je alles van het begin tot het eind zelf moet regelen. Maar de voldoening is dan ook des te groter als het een te gek sportief feest is geworden.”

Bolhoed werpen

Jacqie: “De spelen kunnen te maken hebben met een bepaald land. Verzin voor elk land een spel of laat de groepen deze zelf verzinnen. Traditionele spellen kunnen natuurlijk ook, verspringen kan bijvoorbeeld goed bij Australië (kangoeroe), voetbal bij Nederland (EK of WK) of skeeleren (schaatsen):

  • Engeland: bolhoed werpen
  • België: frites stapelen (maak grote frieten van schuimrubber, wie maakt in vijf minuten het hoogste bouwwerk)
  • Frankrijk: wijnflessen vullen (loop een afstand met twee bekertjes water, en probeer in twee minuten zoveel mogelijk flessen te vullen)
  • Australie: race met skippyballen.

Als er kinderen zijn van andere nationaliteit, kunt u hun ouders misschien vragen een hapje te bereiden uit eigen land, of anders recepten vragen en deze met de groep maken.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen