Olifanten, Pinguïns, Poezen, Schildpadden en Spinnen


Van Olifanten, Pinguïns tot Spinnen die bij een griezelfeest gebruikt kunnen worden.

De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een traktatie in de vorm van het favoriete beest van uw jarige job, is bijna een schot voor open doel. Voor wie op zoek is naar inspiratie volgen hier dierentraktaties die hun succes in de praktijk hebben bewezen. 

Olifanten (leuk bij een junglefeest!)

Lioba: “Teken een olifantje op grijs karton en knip het uit. Knip ook het losse oor uit. Vouw het om op de stippellijn en plak het op het olifantje. Knoop een stukje dropveter aan de achterkant als staart. Vouw de flap onder de poten om en plak een doosje met snoepjes aan de achterkant.”

Pinguïns (leuk bij een winterfeest!)

 

Suki: “Ik heb ooit ergens op een site een pinguïneiland gezien die ik gelijk heb gemaakt. Je hebt er niet veel materialen voor nodig en het is echt heel leuk om te zien. Met schuimplaat maak je een vorm van een eiland en van het overige piepschuim maak je ijsschotsen. Dan maak je een patroon van een pinguïin (twee pinguïns aan elkaar zodat je die over een doorje kan vouwen) en kopieert dit op stevig papier. Vouw de pinguin om een smartiedoosje of rozijnendoosje en plak de onderkant vast op het schuimplaat. Je kan hem heel makkelijk afbreken als je gaat uitdelen. Steek wat lolly’s in het schuim en je hebt een heel mooi eiland! Ik heb er nog een foto bij gedaan als voorbeeld.”

Poezen

Mary: “Neem twee gekleurde blaadjes stevig papier en teken hierop een poes (of kopieer de poes op het blaadje papier). Koop goedkope strandballen. Plaats de bal tussen de twee blaadjes en niet de onderkant dicht. Een strikje om de poezennek met daaraan een doosje snoep.”

Schildpadden

Manon: “Koop gevulde koeken. Knip uit groen karton hoofden en poten. Steek de kop en poten in de gevulde koek… en klaar zijn je schildpadden.”

Spinnen (leuk bij een griezelfeest!)

Mariëtte: “Verpak eierkoeken in doorzichtig plasticfolie. Plak deze onder de koek met een plakbandje vast. Teken er, met een watervaste zwarte stift, een groot kruis op (kruisspin) en een gezichtje. Knip vier stukken zwart chenille draad van 10 cm, buig de stukken dubbel en lijm ze met het lijmpistool als 8 poten onder de eierkoek. Vul een mand met een laagje bladeren. Met het lijmpistool ‘trekt’ u van het handvat naar de mand draden, oftewel spinnewebben. Leuk, lekker eng en erg lekker!”

Andra: “Doe in een mooi, helder plastic bekertje pretzels, spinnen van snoep en plastic klimoptakjes (echte klimop kan giftig zijn!). Dek het glas af met een stukje huishoudfolie en een elastiekje.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen