Muziekfeest in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Muzikale bijeenkomst

Esmeralda: “Mijn zoontjes eerste verjaardag hebben we muzikaal doorgebracht. We hadden vijf andere dreumesjes uitgenodigd samen met hun moeders, een vriendin om de boel op film vast te leggen, en een ‘juf van de muziek school’. Met zijn allen zaten we op een kleed en hebben onder begeleiding van de muziekjuf het volgende gedaan:

  • Zeepbelletje geblazen met rustige muziek op de achtergrond. De kinderen vonden het prachtig en probeerden de zeepbellen vast te pakken. Wat een lol!
  • (bekende) kinderliedjes gezongen en daarbij handelingen verricht. Voorbeeld: ‘Klap eens in je handjes’, ‘Kabouter Spillebeen’, ‘Stap stap, zo doen de voetjes’.
  • Verschillende zakken met geluidmakende dingetjes, zoals zak met rammelaartjes, zak met belletjes, zak met xylofoontjes… Elke keer als er een zak tevoorschijn kwam, kropen/liepen de kinderen er nieuwsgierig naar toe en pakte vol trots een ‘hebbedingetje’ eruit om er vervolgens lekker veel lawaai mee te maken. Ook het terug plaatsen in de zak was een heel avontuur.
  • Van de muziekjuf mochten de ‘popsterren in spe’ ook heel eventjes de snaren van haar gitaar aanraken. Ze vonden het geweldig!

Na een uurtje hebben ze allemaal een yoghurtje gegeten en als verassing kreeg ieder kindje de tekst en muziek (noten) van de liedjes die we gezongen hadden mee naar huis. Een week later kregen alle moeders ook nog een groepsfoto en een kopie van de video toegestuurd.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen