Moederdagknutsels in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is.

Zelfmaakbroche

Brigitte: “Knip van stevig papier bijv. een vlinder. Kleur deze mooi in met wasco, viltstift of kleurpotlood. Eventueel ecoline, vernis of haarlak eroverheen. Een brochespeld aan de achterkant plakken en mama is heel de dag mooi met je zelfgemaakte broche.”

Persoonlijke vaas

Brigitte: “Pak een lege fles waar limonadesiroop in heeft gezeten. Haal de bovenkant er met een blikopener af. Maak een mooie tekening, plak die op de fles. Doe er haarlak of vernis overeen en je hebt een originele vaas voor mama. Ga nog even met papa naar de bloemist en het cadeau is klaar.”

Bewaardoosje

Susanna: “Een sigarendoosje of een ander doosje beplakken met schelpen geeft een leuk bewaar- of sieradendoosje.”

Mozaïekbloempot

Susanna: “Maak een leuk bloempotje van een stenen bloempot en kapotgeslagen (wand)tegels. Je kunt een mozaïekwerk op de buitenkant plakken met kant-en-klare tegellijm. Alleen nog invoegen met voegsel. Daarna laten drogen en een plantje erin zetten.”

Ketting voor mama

Bep: “Knip langwerpige driehoekjes van tijdschriften papier. Liefst van foto’s of veel kleuren. Lijm 1 kant van de driehoekjes in en rol ze op een breipen. Haal de verkregen kraal eraf en laat ze drogen. Rijg de kralen tot een mooie ketting. Door de breedte en lengte van de driehoekjes te veranderen krijg je verschillende vormen van kralen. Als de ketting af is kan je hem eventueel nog vernissen. Veel knutselplezier!”

Zakdoek

Simone: “Vorig jaar kreeg ik van mijn jongste dochter,op moederdag, een witte zakdoek waar ze met textielstiften een mooie tekening opgemaakt had.Het was een leuk cadeau.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen