Moederdagknutsels: Een mooie ketting voor mams


We verzamelden wat knutselideetjes voor de allerliefste moeder van de wereld. Ze zijn niet moeilijk en nog leuk om te maken ook! Moeders zullen apentrots zijn op zulke mooie cadeautjes. Dus vaders, kijk maar snel of er iets voor uw kids bij zit en aan de slag!

 

Een mooie ketting voor mams

Wat heb je nodig:

 • Pijpjesmacaroni (of andere pasta die je kunt rijgen)
 • Plakkaatverf
 • Kwasten
 • Draad (bijvoorbeeld wol)
 • Stompe stopnaald
 •  

  Wat moet je doen:

   
  1. Ga samen met papa naar de supermarkt en koop pasta die je kunt rijgen. Dit houdt in dat je er gemakkelijk een draad door kunt doen. Je vader kan je hier vast goed mee helpen!

  2. Voordat je een ketting gaat maken van de pasta, ga je ze eerst verven in de mooiste kleurtjes met plakkaatverf. Je zult zien: als ze gedroogd zijn, lijken het net échte kralen. Als je wilt, kun je er ook nog blanke lak over heen doen, daar gaan de kralen mooi van glimmen!

  3. Nu is het tijd om ze te gaan rijgen aan het draad. Het aanrijgen gaat het gemakkelijkst als je een stopnaald aan de draad doet. Laat de draad gewoon aan de bol zitten als je de ‘kralen’ aanrijgt. Op deze manier kun je de ketting zo lang maken als je zelf wilt.

  4. Als je ketting lang genoeg is, kun je de draad afknippen. Knoop de uiteinden aan elkaar. Je ketting is nu klaar. Pak je cadeautje mooi in voor mama.

   

  We denken dat je moeder er heel erg blij mee zal zijn en dat hij haar héél mooi zal staan!

   

  Meer Knutsels>> 1 2 3

  Vanharte

  Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

  Recente artikelen