Moederdag: Het mooiste cadeau


De tweede zondag in mei is het moederdag. Kinderen verrassen hun moeder met ontbijt op bed, zelfgemaakte presentjes en vertederende versjes. Moeder hoeft niets anders te doen dan stralend middelpunt van de belangstelling te zijn. Dit is haar dag!

Er doen verschillende verhalen de ronde over de oorsprong van moederdag. Wij zochten het voor u uit.

En natuurlijk geven we vaders en kinderen tips voor gedichtjes, knutsels, coupons , een wensenlijst van/voor Moeder en andere leuke verrassingen om van moederdag een superspeciaal feest te maken. Deze pagina’s zijn overigens STRIKT VERBODEN TOEGANG VOOR MOEDERS!

Natuurlijk hebben we ook wat leuks voor moeder. Doe de kwiz en vind uit wat voor moeder u bent en kijk of u zich herkent in onze top tien van moederlijk advies.

Het mooiste cadeau!

Geef eens een origineel Moederdagcadeau, geef kippen!

Moederdag, de dag waarop alle moeders ter wereld in het zonnetje worden gezet. Helaas krijgen niet alle moeders een mooi cadeau en een dikke knuffel. De moeders in Burkina Faso moeten zoals iedere dag hard werken om rond te kunnen komen. Daarom heeft Heifer een Moederdagactie opgestart. Met deze actie wil Heifer tussen nu en moederdag voldoende geld inzamelen om honderden moeders in Burkina Faso een onvergetelijk Moederdaggeschenk te geven: een toom kippen (acht kippen en een haan).

Waarom moeders?

Moeders zijn de spil van het gezin. In ontwikkelingslanden zorgen vrouwen vaak met beperkte middelen voor hun gezin. Door de gift van kippen zijn zij in staat hun kinderen een betere toekomst te bieden. De eieren zorgen ervoor dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Wat overblijft wordt verkocht zodat de moeders het schoolgeld van hun kinderen of medicijnen kunnen betalen.  

 

Over Stichting Heifer Nederland

Wij wensen iedereen een gezellige, heerlijke moederdag!

Stichting Heifer Nederland steunt arme boerengezinnen in Afrika en Oost Europa door het geven van dieren, trainingen en nazorg. Hierdoor kunnen kleine boeren zelf actief werken aan een betere toekomst. Met het inkomen kunnen schoolgeld of medicijnen worden betaald. Doordat de eerste vrouwelijke nakomeling wordt doorgegeven verspreidt het project zich als een sneeuwbaleffect. Stichting Heifer Nederland is in 1999 opgericht en heeft sinds die tijd al bijna 9.000 gezinnen geholpen. Kijk voor meer informatie op www.heifer.nl.

Een kip maakt het verschil

Geef uw moeder met Moederdag eens een origineel cadeau. Schenk haar een symbolische toom kippen. Met uw donatie van € 22,50 steunt u al één gezin! U geeft dan niet alleen de kippen, maar u schenkt tevens trainingen en nazorg. De moeders in Burkina Faso krijgen de kippen niet zomaar, het is een ‘Levende Lening’. Alle moeders geven evenveel kippen door aan een volgende moeder die de trainingen heeft doorlopen. En zo herhaalt de gift zich, de ultieme moederdaggedachte.  

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen