Minnie mouse feestje van Annette


Beste redactie: hierbij een Minnie mouse feestje gedaan voor 7e verjaardag van een meisje.

 

De tijd hebben we veel te kort ingeschat, zeker de laatste opdrachten zijn niet gelukt.

 

 

Planning:

15.00 aankomst

15.15 taartje versieren en drinken

15.30 uitleg en verhaal van de dag.

15.35 uitdelen van eerste ballon = A; lekkers eten en drinken

15.40 spel met cadeautjes

15.55 verstoppertje

16.05 Tik Tak Boem (drinken erbij)

16.10 Wie is het

16.25 knutselboekje/ fotolijstje

16.50 opdrachten in ballon; proeven, tangram, zoek de verschillen, geheimschrift

17.30 eten en drinken

18.00 naar huis

 

extra activiteiten:

– Buiten met de bal spelen

– omvouwtekenen

– doorfluisteren

– buiten krijten

– dansen

Verhaal van de dag:

Minnie heeft een probleem. Ze weet niet of Mickey nou wel of niet verliefd is op haar. Ze wil graag een privé-detective inhuren om hem te bespioneren.Nu zoekt ze de beste, en daarom heeft ze jullie allemaal gevraagd. Want zoveel ogen zien meer dan twee. Vandaag gaan we testen of je goed kunt speuren, je achter geheimen kunt komen en raadsels kunt oplossen.

Daarom zijn er twee groepjes gemaakt: 1 Minnie en 1 Mouse groep.

Je zoekt met je groepje telkens een ballon. Nummer 1 t.m. 5 zijn hetzelfde als de andere groep, dan doe je de opdracht met elkaar, dit staat erbij. De andere opdrachten doe je op andere tijden, dit staat er ook bij.

Taart:

Een goede speurder kan alleen goed speuren met een volle maag. Lekker eten en drinken doen we eerst. Versier je taartje zo leuk mogelijk en eet het lekker op.

ballon 1:

Samen met de andere groep: Leg alle kadootjes bij elkaar. Kies er 1 uit met elkaar. Ga in een kring staan; gezicht naar het midden, jarige in het midden. Zij heeft haar ogen dicht. Als de muziek start, geef je het kado door, het mag ook terug, dus alle kanten op. De jarige moet raden waar het kado is als de muziek stopt.

Ballon 2:

Samen met de andere groep: Om stiekem foto’s te kunnen maken van wat Mickey allemaal doet, moet je je goed kunnen verstoppen. Maar, je moet natuurlijk ook goed kunnen zoeken. Iedereen is een keer de zoeker, om de beurt één keer. Begin op alfabetische volgorde van naam. Je mag in het hele huis overal komen, behalve op de deur waar een kruis overheen is geplakt. (de ruimte met de wasmachine)

Drinken inschenken

Ballon 3:

Een snelle reactie hebben speurneuzen ook nodig!

Met de andere groep tegelijk: Ga met 5 kinderen om een groep snoepjes heen zitten. Wijs met elkaar 1 snoepje aan. Dat is de bom. Roep het andere kind binnen. Begin te roepen “Tik Tak, Tik, Tak, Tik, Tak” Het kind dat binnen is gekomen pakt 1 voor 1 een snoepje weg. Als ze de bom pakt, roept iedereen heel hard BOEM! Dan mogen alle snoepjes gepakt worden door het kind die hem is. En dan is het volgende kind aan de beurt. de jarige wijst aan wie aan de beurt is.

Ballon 4:

Samen met de anderen: Groep Minnie gaat op de bank zitten. Groep Mouse gaat op de gang en bedenkt met elkaar een persoon. Het moet iemand zijn die iedereen goed kent. Dan gaat de groep weer naar binnen. De anderen gaan raden “is het een man? ”Kennen we hem van school, televisie, voetbal of …” Er mag alleen met ja en nee geantwoord worden. Als het niet geraden gaat worden mag er een beetje geholpen worden. Als het geraden is gaat de andere groep naar de gang. Iedere groep bedenkt 3x een persoon.

Ballon 5:

Natuurlijk heeft een goede speurneus een opschrijfboekje bij zich. Om alle geheimen in op te kunnen schrijven. Dit zijn hele kale boekjes en dat is natuurlijk niet leuk. Bedenk zelf hoe je een leuke voor en achterkant kunt maken, en ook mag je in het boekje iets maken of plakken.

Drinken en een reepje erbij

 

Opdrachten per groepje:

 

– Minnie groep:

6. Proeven: Deze opdacht is alleen met je eigen groepje! In de keuken staan een paar schoteltjes klaar. Schrijf in je boekje wat je denkt wat er op ligt. Je mag met je groepje overleggen.

7. Tangram: Deze opdacht is alleen met je eigen groepje! In de kamer ligt het spel Tangram. Maak met elkaar een model en laat het zien. Als het goed is, krijg je een stempel in je boekje.

8. Zoek de verschillen: Deze opdacht is alleen met je eigen groepje! Als je ze allemaal gevonden hebt, laat je het zien en krijg je een stempel

9. Geheimschrift: Deze opdacht is alleen met je eigen groepje! Je krijgt een stempel als jet het geheimschrift hebt opgelost in je boekje.

 

– Mouse groep:

6.Zoek de verschillen: Deze opdacht is alleen met je eigen groepje! Als je ze allemaal gevonden hebt, laat je het zien en krijg je een stempel

7. Geheimschrift: Deze opdacht is alleen met je eigen groepje! Je krijgt een stempel als jet het geheimschrift hebt opgelost in je boekje.

8. Proeven: Deze opdacht is alleen met je eigen groepje! In de keuken staan een paar schoteltjes klaar. Schrijf in je boekje wat je denkt wat er op ligt. Je mag met je groepje overleggen.

9. Tangram: Deze opdacht is alleen met je eigen groepje! In de kamer ligt het spel Tangram. Maak met elkaar een model en laat het zien. Als het goed is, krijg je een stempel in je boekje.

 

Geheimschrift:

A = @  B = !  C = {  D = ~  E =

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen