Meer over de boom in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Goed opbergen

K.de Wolff: “Een kunstkerstboom kan heel mooi zijn alleen komt er wel wat kijken bij het uithalen ervan. Wil je lang met een boom doen, zal je hem ook weer goed moeten opbergen, dit is niet zomaar even gedaan. Maak nooit een plateaukerstboom ervan, maar doe zowel de tips (eindstukjes) naar boven en beneden en zet hem goed in model. Let op: je hebt nu ook al kerstbomen met verlichting er in geweven; op deze manier zie je bijna geen draden meer.”

Wandelende Kerstboom

Martin: “Check voor de aankoop (of als je hem uit de tuin haalt) de kluit van de Kerstboom. Wij hebben ooit met de Kerstboom een nest rode mieren in de huiskamer gehaald. De warmte binnen maakte de beestjes wakker. U kunt wel raden wat er toen gebeurde…”

Griezelverlichting

(ontwerpvoorbeeld)

Janneke: “Mijn zoontje is met Kerst jarig en hij is helemaal gek van griezels. Daarom heb ik een kerstboomverlichting gemaakt met spookjes. Zo heeft hij met kerst een mooie griezelboom met spinnen, rode slingers, veel spinnewebben, bloedrode kegels, vleermuisjes enzovoort. Deze verlichting is ook heel eenvoudig zelf te maken.

Leuk om samen te doen met de kinderen. Zoek of teken één of meer leuke spookjes van ongeveer 10 cm. Vouw kalkeerpapier en neem het spookje hierop over, met de ‘voet’ tegen de vouwrand. Teken bovenaan, dus aan het hoofd, een blokje.

Hier kan straks het lampje door worden gestoken. Knip het dubbele spookje met blokje uit. In de blokjes moeten nu gaatjes komen, precies zo groot dat het kaarsje erdoor kan. Vouw de beide blokjes over elkaar, schuif het spookje om het lampje, en klaar is het eerste spook. Er moeten natuurlijk net zoveel spookjes komen als lampjes. U kunt er natuurlijk ook andere figuurtjes voor gebruiken, maar het kalkeerpapier schijnt zo mooi door.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen