Levend kwartet


De foto’s die de kinderen op Zweinstein hebben, leven. De http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images bewegen. Dit levende kwartetspel is op dit idee gebaseerd.

Alle kinderen bedenken iets of iemand wat te maken heeft met Harry Potter en schrijven dit op een briefje. Dit is de persoon of het ding dat zij zelf zullen ‘spelen’. Alle briefjes worden door elkaar gehusseld en voorgelezen, zodat alle kinderen weten welke dingen en namen in het spel voorkomen. De kinderen mogen echter niet laten weten wie of wat zij zijn, anders is er niet veel meer aan.

De ene groep (Griffoendor) begint en vraagt aan Zwadderich of er bijvoorbeeld een ‘Harry’ bij zit. Klopt dit, dan gaat het kind dat Harry is naar Griffoendor. De groep mag net zo lang vragen tot er iets of iemand wordt genoemd dat/die niet in de andere groep zit. Dan is de andere groep aan de beurt.

Het spel eindigt als een groep alle kinderen heeft geraden. De groep die later mag vragen, kan dus alle goed geraden personen ook weer terugvragen.

Om het iets moeilijker te maken, kunt u afspreken dat er eerst een nieuwe moet worden gevraagd voordat er personen of dingen weer teruggevraagd kunnen worden. De winnaar krijgt 100 punten, de verliezer 10.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen