Krokodillen, Lieveheersbeestjes


De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een traktatie in de vorm van het favoriete beest van uw jarige job, is bijna een schot voor open doel. Voor wie op zoek is naar inspiratie volgen hier dierentraktaties die hun succes in de praktijk hebben bewezen. 

Krokodillen  (leuk bij een junglefeest!)

Marion: “Omdat mijn dochter stapelgek was op krokodillen, heb ik ze gemaakt om te trakteren. Maak een puntzak van groen stevig vouwkarton. Knip de bovenranden in de vorm van een bek met karteltanden. Plak ronde witte stickers op de zak als ogen en teken met stift een zwarte pupil. Vul de puntzakken met chips of zoutjes en doe aan de bovenkant een touwtje of lintje door de bekdelen om ze dicht te binden (maak gaatjes met de perforator). Hang de krokodillen over een stok.”

Lieveheersbeestjes

Nicole: “Knip rode rondjes. Teken daar met viltstift een kopje en stippen van een lieveheersbeestje op. Maak er een hoedje van en zet dit met een cocktailprikker vast op een slagroomsoesje.”

Lioba: “Vergroot het lijfje en knip het uit rood karton. Teken hierop met een zwarte viltstift lijnen en stippen. Als pootjes knip je uit zwart karton reepjes van circa 5 bij 1 cm. Plak deze aan de onderkant vast. Vouw de uiteinden van de pootjes naar beneden. Op zijn kop kun je een tekstje schrijven. Plak in het midden van de onderkant een doosje snoepjes, bijvoorbeeld rozijntjes of Smarties.”

Mariëtte: “Verpak een eierkoek in doorzichtige plasticfolie. Plak het aan de onderkant met een stukje plakband vast. Teken er met een watervaste zwarte stift een snoetje op. Een streep over de koek van voor naar achter is het randje van de vleugels en zwarte stippen maken het geheel af. Gebruik rondjes wit papier (uit de perforator) als oogjes. Lang van tevoren klaar te maken, lekker en niet duur!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen