Kraamfeestpraktijk


Gerrit en Christien organiseerden het zelf. Zij kregen een derde kind en besloten uit praktische overwegingen een kraamfeest te organiseren. Veel bezoek is natuurlijk heel leuk maar kan ook erg bindend zijn en veel weekenden opeisen. Het feest werd op het geboortekaartje al aangekondigd. 

Zij hadden een zaaltje gehuurd met een grasveldje erbij, zodat mensen ook naar buiten konden. De catering verzorgden Gerrit en Christien zelf. Ze hadden een ruime hoeveelheid drankjes en hapjes ingeslagen en op de bewuste dag hielpen een paar oudere buurmeisjes met serveren. Hoewel het in principe de bedoeling was dat iedereen zichzelf zou bedienen, is een beetje hulp natuurlijk altijd handig. Bijvoorbeeldl voor oudere gasten die wat moeilijker ter been zijn. 

De nieuwgeborene werd zo’n beetje naast de ingang van het zaaltje gezet. Zo kon iedereen de spruit meteen bewonderen. De trotse ouders stonden in de buurt van hun nieuwste wolk en er was een grote tafel neergezet voor de cadeautjes. 

Het feest vond plaats tussen 14.00 en 18.00 uur, het weer was lekker en de sfeer erg ongedwongen. Door de opzet was het geen statisch zitfeest, maar een ontspannen middag. En ook de kinderen vermaakten zich prima. Oude bekenden troffen elkaar, de hele familie was bijeen en de baby gedroeg zich voorbeeldig.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen