Kraamfeesten uitbesteed 2


VanHarte sprak twee paren die de organisatie van hun kraamfeest volledig in handen gaven van een kraamfeestbureau. Zowel Karen als Erna en Rene vertellen enthousiast over hun ervaringen.

Eerst even voorstellen: wij zijn Erna, René en Justin. En sinds 21 juni 2000 is Nicky Xander, roepnaam Nicky, de gelederen van ons gezin komen versterken. De geboorte van Nicky, of liever gezegd het vieren van zijn geboorte, is tevens de aanleiding van het schrijven van dit stukje proza.

Toen bleek dat Erna voor de tweede maal in verwachting was, besloten we al vrij snel dat wij een georganiseerd kraamfeest als serieuze optie wilde bekijken. Het uitbesteden van je feest heeft veel voordelen: Je bent in één keer van alles af, je hoeft je geen zorgen te maken over de organisatie, je hoeft je geen zorgen te maken over het verloop van het kraamfeest, je hoeft je na afloop geen zorgen te maken over de rommel en kunt weer relatief snel over tot de orde van de dag. De beslissing was snel genomen, wij zouden het feest uitbesteden.

Pijpenstelen

Toen Nicky 2,5 week oud was, op zondag 9 juli 2000, was het zover. Tot onze schrik regende het pijpenstelen die dag. We hadden circa 80 mensen uitgenodigd en erop gerekend dat we een deel van het bezoek in de tuin onder konden brengen. De dames van het kraamfeestbureau namen onze paniek snel weg door hun zelfverzekerde en vlotte aanpak. Wij werden naar boven gestuurd, waar we ons in alle rust konden voorbereiden op het begin van het kraamfeest. Ondertussen toverden de dames onze benedenverdieping om in een ruimte die zelfs wij niet meer herkenden. Onze meubels werden verschoven, er werd versierd en de koffietafel werd gereed gemaakt.

Smaakvol middelpunt

Tussendoor werden wij ook nog voorzien van koffie en thee. Toen wij rond 11.00 uur naar beneden kwamen was alles zo goed geregeld dat ook de laatste zorgen als sneeuw voor de zon verdwenen. Op de koffietafel stonden lekkernijen zoals petitfours, beschuit met muisjes, kraamattenties, lollies en snoepgoed voor de kinderen. Deze tafel vormde het middelpunt van de kamer. Verder stonden er keurig opgemaakte tafels waaraan de gasten koffie en andere zaken konden nuttigen.

Achteraf hoorden we dat inderdaad alle gasten (tussen de 50 en 60) ruimschoots voorzien waren van vaste en vloeibare versnaperingen en dat niemand iets te kort was gekomen. De manier waarop de dames bedienden en met de gasten omgingen verdient ook zeker een compliment en heeft voor ons absoluut bijgedragen aan de vreugde. Toen de laatste gasten vertrokken waren ruimden de dames van het kraamfeestbureau alles weer op.

Nooit meer zelf

Achteraf gezien hadden we misschien toch beter het advies van het kraamfeestbureau op kunnen volgen om het feest in twee gedeeltes te doen. Er waren zo veel gasten dat we elke gast eigenlijk maar weinig aandacht konden geven. Wij gaan binnenkort verhuizen en willen, als het nieuwe huis klaar is, een ‘housewarming party’ geven. En met de eerder opgedane ervaringen weet ik één ding zeker: als we zoiets gaan organiseren, doen we het zeker niet zelf!

Met dank aan Erna en René van Look

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen