Kraamcadeaus in de praktijk 4


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Kraamkast

Mea: “Voor de geboorte van het tweede kind van mijn zus heb ik een kastje met twintig laatjes gekocht. In ieder laatje komt een gedichtje met bijbehorend klein cadeautje. Ook voor het eerste kind maak ik een apart kraammandje met twintig ingepakte snoepjes of cadeautjes. Zo kan hij iedere dag samen met zijn moeder een cadeautje uitpakken.”

Luiertaart

Vanessa: “Koop een pak luiers en pak ze apart in doorzichtig folie in de vorm van een taartpunt. Prik er een snoepje bovenop en leg ze allemaal netjes in een rondje op een mooi bord. Zo lijkt het net een aangesneden taart.”

  • Inge: “Mijn broer en schoonzusje krijgen binnenkort en baby en ik ga voor hun een luiertaart maken. Dit maak je van de kleinste luiers of het daarop volgende pak. Je rolt stuk voor stuk de luiers op en bind ze dan vast met cadeaulint. Maak hiervan een taart: rond of met behulp van een taartdoos. Versier hem naar eigen inzicht.”

Badcape

Petra: “Leuk als kraamcadeau is een badstof badcape voor de baby, met daarin de naam geborduurd. Het is heel origineel en wordt vaak goed bewaard voor later. Wat ook heel leuk is, is om het geboortekaartje te laten afdrukken op een baby T-shirtje.”

Persoonlijke handdoek

Marianne: “Mijn ervaring is, dat ouders het nog steeds leuk vinden om een handdoek te krijgen waarop de naam van hun kind is geborduurd. Zelfs als ze er al eentje hebben gekregen, is dat niet erg. Niet alleen de ouders zijn er blij mee, maar het kind later zelf ook. Zo’n ding gaat flink wat jaren mee, dus als ze eenmaal gaan zwemmen of een andere sport gaan doen, hebben ze een eigen handdoek. Daarom is het beter om alleen de naam erop te laten borduren, en niet ook een plaatje van bijv. een beertje. Voor baby’s is dat schattig, maar voor een wat ouder kind staat dat niet zo stoer.”

Kraammand

Leni (a.s. oma): “Maak een mooie mand op met bekleding en strik. Vul deze met tien cadeautjes. Dat kunnen kleine cadeautjes zijn, maar voor a.s. oma`s en/of peettantes mogen dat natuurlijk ook grotere cadeaus zijn. De kersverse ouders mogen elke dag een pakje uitpakken. Vergeet de vader niet. Een ‘opkikkertje’ zal zeker worden gewaardeerd. Heel enthousiaste oma`s, tantes of vriendinnen kunnen natuurlijk ook samen een ABC-mand maken.”

Wiegenpopje

Marion: In plaats van een tekening op papier, mocht het kind zich deze keer met stiften uitleven op een stuk stof. Van deze lap maakten we een popje. Benodigdheden: watten (voor het kopje), garen (om het kopje dicht te maken) en een pijpenrager om het aan de wieg te hangen.”

Anne Geddes-slinger

Annet: “Als kraamcadeau voor een tweeling heb ik een Anne Geddes-slinger gemaakt. Hiervoor heb ik van de site van Anne Geddes tweelingfoto’s gedownload en geprint. Deze heb ik vervolgens aan een mooi lint geplakt. Het zag er hartstikke lief uit. Hetzelfde kan natuurlijk ook voor eenlingen.”

Babyzwemmen

Yvonne: “Ik heb als kraamcadeau een abonnement op babyzwemmen gegeven, zodat de moeder met kind een maal in de week kan zwemmen, de reactie was heel erg leuk”

Persoonlijk T-shirt of een zwembroek

Margriet:”Wat het altijd leuk doet, is een persoonlijk T-shirtje met daarop een wiegenliedje, of een liedje waar de naam van het kind in voorkomt, of de naam van het kind enz. enz. Dit kun je laten doen bij iedere kopieerwinkel (of zelf doen met speciale kits voor inkjetprinters). Nog eentje: Een zwembroekje (zwempakje is niet zo nodig), voor alvast de eerste zomerse dag aan het strand/ in het badje.”

Meer Kraamcadeaus in de praktijk >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen