Kraamcadeaus in de praktijk 3


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Horoscoop

Klaartje: “Om een blijvend cadeau te geven aan een baby, verval je al gauw in iets van zilver. Dat vond ik niet zo leuk, vandaar dat ik ervoor heb gekozen om een (geboorte)horoscoop voor mijn beide neefjes te laten maken. In boekvorm is dit een groot succes. Het is ook leuk om iedere kraamgast in een gastenboek een tekstje voor de baby te laten schrijven of iets te laten tekenen. Wij hebben dat zelf bij onze beide zoons aan de ‘gasten’ gevraagd. Nog steeds kunnen we alle berichtjes van toen niet zonder een brok in onze keel lezen! Voor onze zoons lijkt het me geweldig om te weten wat alle belangrijke mensen in hun leven op de dag van hun geboorte, of er vlak na voelden of beleefden.”

Tegel met de afbeelding van het geboortekaartje

Greetje: “Koop een ongeglazuurde tegel. Maak van het geboortekaartje een kopie in de afmeting die je op de tegel wil maken. Met carbonpapier teken je deze kopie op de tegel. Als dat gelukt is, gebruik voor de zekerheid eerst een oefentegeltje, was je voorzichtig de donkere carbonlijnen een beetje af maar ze moeten natuurlijk nog wel zichtbaar blijven. Kleur met aquarelpotloden de afbeelding in. Ga dan met een kwastje met water voorzichtig over de kleuren heen om ze beter te egaliseren. Ga van de lichte naar de donkere kleuren en pas op dat de kleuren niet gaan overlopen in elkaar. Na drogen fixeer je het geheel voorzichtig met haarlak. Je kan om de afbeelding te accentueren ook nog een donkere rand op de tekening aanbrengen voordat je de kleuren gefixeerd hebt. Met of zonder lijstje een origineel cadeau.”

Geboorteboek

Linda: Een geboorteboek is een superorigineel cadeau en eenvoudig te maken:

  • Pak een oud boek.
  • Plak dit met behangplaksel in de goede vorm.
  • Verf alles in 1 egale kleur.
  • Lijm http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images erop (baby’s, speelgoedhttp://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images, gedichtjes enzovoort).
  • Een haakje erachter en je kan het op de babykamer hangen. 
Meer Kraamcadeaus in de praktijk >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen