Kraambedankjes


Uw gasten gaan na een gezellig kraamfeest vast niet met lege handen naar huis. Niets is leuker dan jaren later uw kraambedankje terug te zien bij vrienden thuis. Hieronder vindt u tips voor originele en traditionele bedankjes. 

In België en in de zuidelijke landen van Europa is het een oud en goed gebruik om de kraamvisite een blijvende herinnering of kraamattentie  mee te geven. Vaak gebeurt dit ook na de doop. Denk hierbij aan een tule met geboortebonen, een houten fietsje, een pluche schaapje of bijvoorbeeld een doosje met snoepjes. Maak gebruik van de kleur van de babykamer of van een afbeelding die terugkomt op het geboortekaartje. U kunt aan de attentie een kaartje maken met naam en geboortedatum van de baby erop.

Wiegjes

Mevr. MacDaniel: “Als mee-naar-huis-kadootje na een kraamfeest heb ik wiegjes gemaakt. Neem een doosje rozijntjes en lijm hier een cocktailprikker (of lange lucifer) dwars op. Knip een hemeltje van een stukje wit of gekleurd papier en plak dit vast aan de prikker en het doosje. Best veel werk, maar het werd door iedereen erg gewaardeerd. Het is trouwens ook leuk om deze wiegjes door broertjes/zusjes te laten uitdelen op school.”

Geboortelolly

Rowdy en Natasja: “Zorg voor een leuk presentje bij het weg gaan van de visite, bijvoorbeeld een geboortelolly met de naam van het kind erop.”

Bedrukte snoepjes

Claudia: “Ons kindje wordt in januari geboren. We weten dat we een dochter krijgen. Ik heb bij een kraamfeestbureau bedrukte pepermuntjes en snoepjes besteld met de tekst “hoera, een dochter”. Ik wil van een stukje stof en een verfroerkwastje een miniplunjezak. Daaraan komt een kaartje te hangen met de naam van onze dochter en haar geboortedatum. Als de kraamvistite geweest is (wij geven geen kraamfeest) dan krijgen ze allemaal zo’n plunjezak mee.”

(Bovenstaande is gedeeltelijk afkomstig van Malouke Branderhorst van La Commence, en met haar toestemming hier gepubliceerd)

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen