Knutsels voor de kids: eiermutsjes


Pasen is een geweldig feest voor kinderen! Ze kunnen uren zoet zijn met eieren schilderen, zoeken, spelletjes en knutsels. Doe hieronder inspiratie op voor leuke Paasknutsels.

Eiermutsjes

Benodigdheden:

  • verschillende kleurtjes wol
  • haaknaald
  • stukje afvoerpijp
  • stevig plakband
  • lange dikke spijkers
  • stompe stopnaald

Bij het maken van dit eiermutsje is hulp van een volwassene aan te raden! Er moet namelijk eerst een punnikhulpje worden gemaakt. Dat gaat als volgt:

Stap 1

Neem een stuk afvoerpijp van ongeveer vij centimeter. Maak er met stevig (doe-het-zelf)plakband aan de buitenkant rondom spijkers aan vast. De spijkers moeten met de kopjes ongeveer een centimeter boven de rand uitsteken. Omwikkel ze goed stevig, zodat er geen beweging meer in de spijkers zit. Dit is het hulpje om het mutsje te punniken.

Stap 2

Maak met wol een beginnetje door de draad telkens een enkele keer om de spijkers van het punnikhulpje heen te slaan (zie afbeelding). Met een haaknaald kunt u nu telkens de draad die u overhoudt door de lussen punniken, eigenlijk net als bij haken. Neem steeds een nieuw stukje wol en knoop dat aan het uiteinde van het laatst gebruikte draadje vast. Op deze manier krijgt u een leuk effect met verschillende kleurtjes.

Stap 3

Is het mutsje groot genoeg, dan moet het worden afgehecht. Er is nu een kokertje gepunnikt.

Stap 4

Om hier een mutsje van te maken, doet u het volgende: neem een hele lange draad wol van een lekker fel kleurtje bijvoorbeeld roze. Doe de draad dubbel en knoop hem aan de onderkant dicht. Nu gaat u aan de bovenste rand van het werkje de draad doorrijgen. Als u dit heeft gedaan, kunt u de draad bij de naald afknippen, zodat u twee lange stukken draad overhoudt.

Stap 5

Trek de draden goed aan, zodat de bovenkant van het punnikwerkje dicht gaat. Als hij goed dicht zit, kunt u er een knoop in leggen. Maak er een mooie strik in en knip de draden af als ze te lang zijn. U kunt ook nog onder in de draden kralen rijgen.

Het eiermutsje is nu klaar, dus uw eitje hoeft het niet koud te krijgen met Pasen!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen