Knutsels voor de kids: Eiermozaiek, Een Paasplacemat


Pasen is een geweldig feest voor kinderen! Ze kunnen uren zoet zijn met eieren schilderen, zoeken, spelletjes en knutsels. Doe hieronder inspiratie op voor leuke Paasknutsels.

Eiermozaïek

Als het goed is, heeft u na het ontbijt een hele stapel eierschillen over. Tijd voor een eiermozaïek. Alles wat u nodig heeft – buiten de schillen – is een niet al te groot vel (gekleurd) papier, waterverf (als de eieren al niet geverfd waren), lijm, kwasten en geduld. De velletjes moeten eerst uit de eierschillen worden gehaald. Vervolgens kunnen alle schilletjes een kleurtje krijgen met waterverf.

Teken een grove vorm op het vel papier waarbinnen de schilletjes moeten worden geplakt. Dit kan van alles zijn: een paashaas, kuiken of een fantasiedier. Smeer het papier binnen de lijnen van deze tekening in met lijm en druk er de schilletjes op vast. De bedoeling is dat ze er plat op worden geplakt. Ga zo door tot de hele vorm gevuld is…en klaar is uw eiermozaïek!

Een Paasplacemat

Om moeder te helpen bij het mooi dekken van de Paasontbijttafel kunnen de kids mooie placemats maken. Neem een vel tekenpapier en maak hier een mooie Paastekening op of plak er Paashttp://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images op. In tijdschriften en folders van de afgelopen periode staan http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images genoeg. Vooral in reclamefolders staan de mooiste http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images om uit te knippen. Plak ze op het vel tekenpapier. Versier het vel verder met glitterlijm of met kleurtjes. Plastificeren en klaar is de placemat!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen