Knutselfeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Bloemschikken

Rita: “Voor de negende verjaardag van mijn dochter heb ik een bloemschikfeestje georganiseerd. In de garage had ik de behangtafel uitgeklapt (dit is voor die leeftijd een prima werkplek; precies op hun werkhoogte). Ieder kreeg een terra-bloempotje en daarin een plastic zakje. Met een beetje hulp sneden ze elk een stuk oase op maat. Daarna zijn we stapje voor stapje een bloemstukje gaan opbouwen. Veel materialen vind je in de natuur of in de tuin. Eerst hebben we een basis gemaakt van veel groensoorten. Nadat iedereen dit voor elkaar had, kregen de kinderen een aantal bloemen die ze over het stukje mochten verdelen. Het resultaat mocht er wezen en menig moeder was jaloers op haar kind. De kinderen waren ook erg enthousiast. In plaats van de eeuwige, fantasieloze snoepzak kreeg elke gast een persoonlijk, zelfgemaakte herinnering mee.”

Berenkoppen

Ook Petra organiseert knutselfeestjes voor haar dochters: “Knutselen is een van de favoriete bezigheden van mijn dochters (bijna 5 en bijna 7). Na het uitpakken van de kadootjes en het eten van (meestal) pannenkoeken gaan we knutselen. Dit kan variëren van maskers maken tot hoedjes versieren. Als thema hadden we de laatste keer een ‘berenfeest’. Ik had van karton berenkoppen geknipt die alle kindjes mochten versieren en beplakken. Twee gaatjes erin, elastiekje erdoor en klaar is het masker. Dit kan natuurlijk ook met hoedjes etc. 

Het maken van ‘sieraden’ van rietjes is ook heel leuk. Knip gekleurde rietjes in stukjes en rijg die aan een touwtje. Van karton kan je ook nog bloemetjes maken om er eventueel. bij te hangen.”

Fotolijstjes

Jenny: “Toen onze dochter Manon 6 werd heeft ze op haar kinderfeestje fotolijstjes gemaakt. Koop hiervoor bijv bij Ikea de houten lijstjes (3 voor ƒ3.95). Koop bij de HEMA flesjes lijm (hoeft echt niet met een lijmpistool) en verzamel op het strand schelpen (of neem macaroni of iets dergelijks). De schelpen plakken ze dan op de rand. Wij hebben een groepsfoto gemaakt en deze na een paar dagen bij iedereen bezorgd. Het resultaat was dat iedereen die foto natuurlijk direct in dat lijstje deed en op haar bureautje zette. (het is nu een jaar geleden en ze staan er nog!) Alle kinderen vonden het hartstikke leuk. Je kan natuurlijk ook foto’s maken en die bij de 1-uur service brengen zodat de foto gelijk mee kan. (moet je alleen wel zoveel foto’s maken als dat er kinderen zijn!)”

Marian: “Voor de zesde verjaardag van onze dochter Celine hebben we ook fotolijstjes versierd. Hier nog een paar tips. In de hobbywinkel kocht ik een tube silicona supertite lijm. Dit plakt heel goed. Wij gebruikten namelijk naast schelpjes ook stukjes boa en lint waar ik van tevoren strikjes van had gemaakt. Ik had ook een stickervel met glitterhartjes en glitterballonnetjes gekocht. Dit vonden de meiden prachtig (als het maar glimt!). Vooraf had ik alles verdeeld, zodat elk kind een eigen kopje had met knutselspulletjes. We hebben ook zand gestrooid op de lijstjes (ieder kreeg een stukje zelfklevend papier, simpele vierkantjes zijn al leuk). Tot slot werden de gaatjes opgevuld met glitterstifen. Je moet dit aan het eind doen om geknoei te voorkomen Glitter is namelijk nogal vloeibaar.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen