Kinderfeesten in de praktijk: Dwarsliggers, Tips van een sprookjesprinses, Toezicht, Groooot feest


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Dwarsliggers

Heidi (en Martin): “Helaas zijn ze er vaak bij, de dwarse en vervelende kinderen die het feestje van jouw jarige job ernstig verstoren. Bedenk: jij bent de baas! Laat het kind ophalen of breng het naar huis. Vaak is het al genoeg om hiermee te dreigen.”

Tips van een sprookjesprinses

Sammie: “Ik heb zelf wel eens via een entertainmentbureau prinses gespeeld op een Sprookjesfeest. De moeder van de jarige job, een meisje van zeven jaar, had mij ingehuurd om het feestje een sprookjesachtige sfeer te geven. Ik had alles goed voorbereid. In het begin zette ik de jarige job duidelijk in het middelpunt. Zong met de kinderen voor haar een verjaardagslied en elk kind mocht een cadeautje geven. Toen begon de sprookjesspeurtocht. De uitgenodigde kinderen waren zo in de ban van mijn ‘verschijning’ als feeërieke sprookjesprinses dat ze de jarige job helemaal geen aandacht meer gaven. Hoe ik ook probeerde haar voortdurend in het middelpunt te plaatsen, niemand had meer oog voor haar. Uiteindelijk is het meisje dan ook gaan huilen en wilde in de tuin gaan spelen. Dit vond ik zo sneu dat ik mijn programma de volgende keer meteen heb aangepast. De jarige job krijgt net als de prinses een prachtige bloemenkroon met een mooie jurk en glitters op haar gezicht. Ik betrek haar nadrukkelijk bij elke opdracht in het spel. Het gaat om haar, zij is jarig!”

Toezicht

Irene: “Nodig voor het kinderfeest ook een ouder meisje uit dat toezicht kan houden op de kinderen (uiteraard tegen betaling). Hierdoor heb je zelf tijd om even te gaan zitten en gezellig met de andere moeders te kletsen. Ik had mijn nichtje van 13 gevraagd. Zij hield toezicht, gaf hapjes, drinken et cetera. Ideaal! Ook zet ik na afloop van het feest alle cadeautjes op de tafel en maak er een foto van. Leuk om in het album te plakken!”

Groooot feest

Karin: “Tip voor als je een verjaardagsfeestje voor een 20-tal kinderen te organiseren hebt. Wij verdelen ons huis in zes verschillende speelhoeken (er mag op zowat alle kamers gespeeld worden en ons huis is echt niet enorm groot). In één hoek zet je “bouwspeelgoed”, in één hoek de Barbies, in één hoek verkleedspullen, en ga zo door. Kijk naar wat jouw kind zelf leuk vindt en herschik het speelgoed in huis in hoeken met verschillende functies/thema’s.

Verder organiseer ik zelf een “atelier”, d.w.z. dat ik een bepaald knutselwerkje uitdenk (bloemen maken, vaasje met snoepjes versieren, …). Per half uurtje nodig ik bijvoorbeeld. 5 kinderen uit om in mijn “atelier” met mij te komen werken (mijn atelier is ook gewoon een “hoekje” van ons huis). De kinderen (mijn dochter wordt straks 6) regelen eigenlijk het liefst zelf wat ze doen, gaan op ontdekking in ons huis en organiseren daarom zelf hun eigen feest. Bijkomend voordeel: we hebben op de voorbije 2 verjaardagfeesten nog nooit ruzies moeten bijleggen!

Meestal vinden ze het ook heel leuk om in mijn “atelier” iets te komen knutselen (vorig feestje was er één kindje dat geen zin had; haar mama was nog het meest teleurgesteld). Bij het binnenkomen zitten we eerst allemaal samen iets te drinken en te eten, in het midden van het feestje houden we ook nog een snoep- en drankbreak en wie zomaar tussendoor iets wil, roept papa. Hij speelt namelijk ober. 

En uiteraard niet vergeten: het taart- en ‘kaarsjesuitblaasmoment’! De verjaardagsfeestjes bij ons duren drie uur en de tijd is om voordat je het weet.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen