Kerstversieringen in en om huis: Tweelingpotten, Kaartenguirlande


Het mooist versierde Kersthuis is een huis met binnen en buiten veel lichtjes en kaarsjes. Maar zoals bij alles, geldt ook hier overdaad schaadt. Met subtiele accenten kunt u de wonderbaarlijkste effecten creëren. Op deze pagina’s vindt u tips en trends voor een sprookjesachtig mooi Kersthuis!

Tweelingpotten

Benodigdheden:

  • twee identieke plantenpotten
  • twee plantjes
  • twee mooie kerstballen
  • tielandsia

Het is leuk om twee identieke plantenpotten naast elkaar in de vensterbank te zetten. Doe er plantjes in met veel blad. De bladeren mogen niet te hard zijn, zoals bijvoor-beeld het geval is bij vetplanten. Rondom de plant doet u wat tielandsia in de pot, zodat het lijkt alsof uw plantje in een nestje zit. Leg een mooie kerstbal op zijn kop bovenop het plantje. Op deze manier heeft u twee mooie kerststukjes in de venster-bank die (zonder bal) ook na de Kerst nog kunnen blijven staan.

Kaartenguirlande

Bent u het eigenlijk ook zat om elk jaar weer het plakband van de deur af te moeten pulken? Wij hebben een ideetje voor het ophangen van de kerstkaarten dit jaar!

Benodigdheden:

  • guirlande
  • Kerstverlichting
  • lint
  • eventueel kleine kerstballetjes

We hebben bedacht dat we de kaarten dit jaar maar eens aan een guirlande maken. De guirlande kunt u aan de schouw bevestigen. Heeft u geen schouw, dan gebruikt u de bovenrand van een hoge kast! Een guirlande kunt u natuurlijk zelf maken met groen, maar dat is wel erg bewerkelijk en niet opnieuw te gebruiken. Tegenwoordig zijn er ook kunstguirlandes in de handel. Deze zijn buigzaam en kunt u dus bewerken zoals ú dat wilt. Doe bijvoorbeeld Kerstverlichting en Kerstballetjes in de guirlande voor een extra feestelijk effect.
In de kaarten die u krijgt van vrienden, familie en bekenden maakt u met een perfora-tor een gaatje. Haal een lintje door het gaatje en strik dit dicht. Daarna hangt u de kaart met een Kerstboomhaakje in de guirlande!

Meer Kerstversieringen >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen