Tijdens het feest wordt er natuurlijk lekker gesmikkeld. Voor elk wat wils, we beginnen met een heerlijke taart. Dan wat hapjes. En een lekker griezeldrankje gaat er ook wel in. Een ijskoud toetje sluit het Halloween-maal af.
Vleermuizentaart
Bak hiervoor een ronde cake en snij deze doormidden. Het leukste effect krijgt u als u er een gemarmerde cake van maakt. Snijd drie rondingen uit elke rechte kant. U krijgt dan de vorm van uitgespreide vleermuisvleugels. Leg deze twee helften met de ronde kanten tegen elkaar (zo ver mogelijk naar de onderkant). Tussen de twee helften in kunt u het lijfje van de vleermuis maken. De vleugels zijn naar verhouding heel groot. Bedek de cake met glazuur, vermengd met zwarte kleurstof voor voedingsmiddelen. De lijnen in de vleugels maakt u door dropveters op de cake te leggen. Geef de vleermuis twee ogen en twee oren.
Oranje hapjes
Naast zwart is ook oranje een populaire kleur voor Halloween. Er zijn gelukkig veel oranje dingen die u kunt serveren:
- Mandarijnen: Teken er met een zwarte stift een griezelgezichtje op. Zo’n hele schaal vol, je durft er bijna geen te pakken….
- Oranje limonade: Ligt voor de hand, maar u moet maar op het idee komen. Serveer de limonade in een bowlkom, die u omtovert tot een pompoen.
- Oranje snoepjes: Met of zonder papiertje. Maak een schaal of bord zwart met plastic of papier en vul hem met snoepjes.
- Toastjes: Besmeren met marmelade of ander oranje beleg.
- Wortel: Lekkere rauwkost. U kunt er figuren uit snijden of ze zo opeten.
Griezeldrank
Voor vampierpunch neemt u 1 liter bosbessensap. Dit vermengt u met 750 cc appelcider. Doe er voor het serveren ijsblokjes in.
Tip: vries rozijntjes mee in bij het water voor de ijsblokjes, zo krijgt u ijsblokjes met insecten!
Pompoensoep
Een origineel Halloween-recept is pompoensoep. Deze soep wordt gemaakt van het binnenste van de pompoen. Dat houdt u toch over als u een pompoen uitholt. Het recept kunt je in verschillende (kook)boeken en op internet vinden.
Halloween-koekjes
Neem twee kleine rijstwafels, smeer op de ene pindakaas en leg de andere er bovenop. Smelt witte chocola in een pannetje en doop de rijstwafeltjes er in, zodat boven- en zijkant vol chocola komen te zitten. Leg hem op bakpapier en strooi er oranje snippers op. Maak er zoveel als je nodig denkt te hebben. Leg ze een poos in de koelkast om de chocola goed hard te laten worden.
Bevroren Jack-O-Lanters
Een lekker toetje. Neem een sinasappel en snij daar een ruime kap van af. Hol de sinasappel en de kap uit. Snij uit de schil een paar figuren, net als bij een lampion. Vul de schil met chocoladeijs. Maak in de kap een gat. Doe de kap weer op de sinasappel en steek een kaneelstok door de kap. Zet deze voor een uur of drie terug in de vriezer. Als u de schil heel houdt en de sinasappel vult met fruit en een beetje ijs er bovenop, dan heeft u een heerlijke variant op dit toetje.