Huiveringwekkende hapjes en drankjes in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Griezelpudding

Lorraine: “Jellypudding (goene) in glazen met onderin een nepspin. Dit is ook leuk met groene limonade, deze schep je dan uit een grote glazen kom.”

Slijmlolly

Alice: “Een lolly in rode slijm dopen om er griezellolly’s van te maken. Slijm maak je door poedersuiker, een beetje water en kleurstof te mengen.”

Spinnenbeker

Sandra: “Vul transparante plastic bekers met dropspinnen. Hierop komt een papiertje dat je met een elastiekje op de bovenkant vastzet en waar je wat luchtgaatjes in prikt.Vervolgens zet je alle bekertjes in een oude houten groentekist. Met nepspinnenrag (te koop in tuincentra rond halloween) overspan je de groentekist en daar zet je nog wat griezelige plastic nepspinnen in. Het spannende is dat elk kind door het spinnenrag zijn bekertje moet pakken.”

Griezelige hapjes

Sarjenka : “Doorzichtige gelatinepudding (te koop in de supermarkt, instant), en daardoorheen slierten gekookte spaghetti (dat zijn wormen) en gekookte zilvervliesrijst (dat zijn maden) stoppen… Gegarandeerd effect.”

Spookjes

Bianca: “Vouw een wit servet open en leg in het midden een mandarijntje. Het servet samenvouwen onder de mandarijn en daaromheen een dropveter wikkelen en vastknopen. Met een zwarte viltstift geef je de spookjes allemaal een ander gezichtje. De juf maakt het uitdelen extra spannend door het donker te maken in de klas en spokerige geluiden te maken.”

Handensoep

Marion: “Koop een paar rubberen huishoudhandschoenen. Vul die met water, knoop ze dicht en leg ze in de vriezer. Voor het feest begint haalt u ze uit de vriezer. Zet ze in een glazen bowlschaal die u bijvoorbeeld vult met rode limonade.”

Draculabloedsoep

Conchi: “DRACULABLOEDSOEP MET UILENOGEN = TOMATENSOEP MET BALLEN”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen