Hoera, 1 jaar


Slapeloze nachten, doordringend gehuil, vieze luiers, ziektes op het meest ongunstige moment. Het eerste levensjaar is zwaar voor ouders. En dan is er die eerste verjaardag! Eindelijk tijd om stil te staan bij dat turbulente eerste jaar. Hoe is het mogelijk dat dat blauwe, krijsende baby’tje nu – twaalf maanden later – op twee benen door de kamer waggelt en alle knopjes, deurtjes en laatjes uitprobeert? En wat zal de toekomst brengen? 

Met de volgende tradities proberen ouders alvast een glimp van de toekomst op te vangen en het verleden vast te houden:

  • Laat het kind los bij de verjaardagstaart en kijk wat er gebeurt. De reactie van de jarige wordt gezien als aanwijzing voor zijn levenshouding en karakter.
  • Leg symbolische voorwerpen voor de jarige op tafel. Bijvoorbeeld een boek als symbool van kennis, een basketbal voor sportiviteit of een penseel voor creativiteit. Het voorwerp dat het kind het eerste pakt zou voorspellend zijn voor zijn toekomst.
  • Vraag alle gasten iets mee te nemen dat met het afgelopen jaar te maken heeft. Stop alles in een tijdcapsule en geef deze aan het kind wanneer het 16, 18 of 21 wordt.
  • Laat alle gasten met watervaste inkt hun naam en een verjaardagswens of herinnering op een wit tafelkleed schrijven en bewaar dit voor later.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen