Help! Wat moet ik aan met Carnaval?!


Het weekend van Carnaval is in aantocht. U heeft al zo vaak tegen uw vrienden gezegd dat u niet meegaat! Zij hebben de Carnavalskoorts al een tijdje te pakken en verzamelen en maken de gekste kledingstukken om er maar zo maf mogelijk uit te zien. Want waar is waar, ze gaan er fantastisch uitzien en zijn dolenthousiast.

Op het laatste moment krijgt u toch de zotte kriebels. Het wordt natuurlijk hartstikke leuk en gezellig met Carnaval en u bedenkt dat u eigenlijk géén moment van de rare fratsen van uw vrienden zou willen missen. Toch maar gaan? Niks om aan te trekken? Dat dacht u maar…! Wij hebben tips om u deze domper op de feestvreugde te besparen.

Recycle uw oude kleding!

Wie bewaart er geen kleren van vroeger? Al was het alleen maar uit nostalgisch oogpunt of vanwege welke mooie herinnering dan ook! Duik dus eens in die oude kledingkast op zolder, allicht haalt u er één kledingstuk uit waar u iets mee kunt.
Past niets u meer? Ook geen punt!

Maak van twee kledingstukken één!

Bijvoorbeeld een maffe broek. Het maakt niet uit hoe gedateerd of welke kleur de broeken hebben, want het is tenslotte Carnaval! Ga als volgt te werk:

  • Knip van één broek de zijnaden door.
  • Knip van de andere broek de pijpen middenvoor en -achter over de lengte door
  • U houdt nu twee zijkanten van deze broek over, stik deze zijkanten nu aan beide kanten van de opengeknipte zijnaden van de eerste broek vast. Nu heeft u een broek die altijd past!

Als de broek nu te groot is, kunt u er bretels aan vastmaken of de broek aanrijgen met een kleurige sjaal of een gekke riem die u normaal gesproken nooit meer zou durven dragen.

Deze vergroottruc kunt u natuurlijk ook uithalen met andere kledingstukken. Bedenk, niets is te gek!

Oh, wat ben je mooi! Dat heb ik in jaren niet gezien, zo mooi, zo mooi!

Ook uw gezicht en kapsel mogen natuurlijk niet worden vergeten. Criterium is: hoe zou u normaal niet over straat durven lopen? Dat is met carnaval precies goed!

  • Maak uzelf bijvoorbeeld extra zwaar op met kleuren die u al jaren geleden heeft verbannen uit uw cosmeticatasje.
  • Of kies voor grappig, met veel glitters en versiersels die u vast nog over heeft van de decemberfeestdagen. Bijvoorbeeld een gezicht vol glitters (en eventueel kunstwimpers) en een kerstslinger als stola om uw hals.
  • Met lang haar kunt u staartjes of vlechtjes maken met overdreven grote strikken. Of zet uw haar stijl overeind met de toupeerkam en véél haarlak.
  • Kort haar kunt u strak naar achter kammen met gel of in punten omhoog draaien met suikerwater en een föhn.

Kortom, hoezeer de tijd ook dringt, er is altijd genoeg in huis om zo zot mogelijk voor de dag te komen met carnaval! Allááááááf!!!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen