Heksenfeest: Uitnodigingen, Aankleding


Heksen en tovenaars zijn altijd al superpopulair. Maar door het succes van de Harry Potter-boeken en -film, is het helemaal een rage om een heksenfeest te organiseren. Hier vindt u tips voor een toverachtig feest. We hebben ook een volledig Harry Potter-feest voor u uitgewerkt.

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

Heksencursus
Greet: “Alle kinderen kregen een uitnodiging om een heksencursus te komen volgen, daar hadden we een pil (klein snoepje) in gedaan die ze twee uur voor het feest in moesten nemen om de pukkel op de neus te laten groeien.”

Citroensap
Marionne: “Als uitnodiging voor een heksenfeest kun je een heksenplaatje downloaden en de tekst binnenin de uitnodiging schrijven met een veer en citroensap. Wanneer je hier een hete strijkbout op zet, wordt de tekst weer zichtbaar. Dat is pas echt toveren.”

Wachtwoord 
Kathy: “In de uitnodiging hadden we een wachtwoord, door jarige zelf verzonnen, gezet dat toegang tot de school verschafte: aquamarama! Tevens vroeg ik de kinderen verkleed te komen om tijd te besparen.”

Aankleding

Donker
We maken het huis helemaal donker en overal hangen draadjes en spinnen. In het hele huis liggen bladeren en takken op de grond, alsof we in het bos lopen.

Wierrook en spinnenwebben
Heks Hazel: “Ten eerste, een hele leuke site met veel ideeën! Zelfs heksen in spe kunnen nog wat van deze site leren. Als Heks Hazel geef ik vaak heksen en griezelfeesten. Wanneer je zo`n feest organiseert, is het inderdaad leuk om het huis te versieren. Vooral de donkere kleuren, zoals zwart en paars doen het goed! En de verlichting, een beetje schemerig is helemaal oké! Maar, hebben jullie ook al aan wierrook gedacht (wat stinkt het hier!)? Of aan spinnenwebben met spinnen? Hang deze ook eens over lampen heen, of bij een spiegel. Zing geen ‘lang zal ze leven’, maar zoek een lied met toverspreuken, en leer dat de kinderen aan.”

Heksenjurk
Jacqueline: “Deze jurk is tevens geschikt als kliederschort. Koop zwarte vuilniszakken. Knip van de open zijde een rand af van ca. 5 cm. Dit wordt een ceintuur. Knip vervolgens de onderkant in punten. Aan de dichte zijde in het midden een halsopening knippen en twee armsgaten aan de zijkanten. De jurk kan nu over het hoofd worden aangetrokken en met een ceintuur om het middel worden gestrikt. Laat de kinderen een heksenhoed maken van karton met sterren en glitters en je bent klaar voor het feest.”

Pukkels en heksenhoeden
Greet: “Bij aankomst kregen ze meteen de pukkel op hun neus (met oogpotlood). Ze kregen ook een toverstokje (zwart rietje met een stukje zilverpapier aan het einde) en konden daarmee hun cadeautje onder een tafelkleed uittoveren. Om een heksenhoed te kunnen krijgen (wij hadden ze gekocht), moesten ze het volgende gedichtje opzeggen (dit hadden wij ook aan de voordeur geplakt): Nie na Noetsie. Dit is het huis van de Heks Magroetsie (dochter heet Magret). Degeen die hier binnen komt lopen, wordt meteen in de schimmel gesnopen.”

Spinnen
Annemarie: “Spinnen kun je maken van een piepschuimbol, die je verft en waar je een onzichtbare draad doorheen haalt. De acht poten maak je van chenilledraad in dezelfde kleur als de romp, de spinnen kunnen aan een hoepel hangen waarin met draad een spinnenweb is gemaakt, of hang ze in de deuropening om de ouders mee te laten griezelen!”

Schminken
Sylvia: “Wij hadden van tevoren een schuur helemaal versierd als heksenhol. Spinnenwebben, vleermuizen, heksenbezems, soepketel met sprokkelhout eronder, heksenhttp://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images aan de muur, ballonnen met heksenafbeelding, gekleurde lampjes etc. Ook hadden wij ons verkleed als heks, maar niet geschminkt omdat er ook nog wat jongere kinderen bij waren.

Bij binnenkomst kregen alle kinderen direct een heksenhoed op en een capeje om. Deze had ik zelf gemaakt (zwarte tule met gouden sterren). Daarna mochten de kinderen elkaar alvast gaan schminken in zilver, groen of paars. Wij schminkten er daarna met zwart de lijntjes en ook spinnetjes op, zodat ze er als echte heksjes uit kwamen te zien.”

Heksenhoed
Brenda: “Een zelfgemaakte heksenhoed: zwarte kartonnen punthoed met een rafelrand van crepepapier.”

Spinnenwebben en heksenschool
Kathy: “Met witte raamtape (te krijgen rond kerstmis) maakte ik een groot spinnenweb op een raam. Aan de voordeur maakten we een pamflet met “welkom op de heksenschool”. De opdrachten van die dag zouden ervoor zorgen dat elk kind als afgestudeerde heks naar huis zou gaan. De tafel was versierd met een soort wattine als spinnenweb.

Rond halloween had ik passende griezelbordjes en bekers weten te krijgen. Met stiften om zelf stickers te maken, maakten we spinnen en deze plakten we op een glazen vaas met paarse tulpen voor toch wat gezelligheid. Boven de tafel hingen plastic spinnen en papieren, zelf geknutselde, spookjes en kerstverlichting.”

Spinnen
Angeline: “Als versiering had een vriendin van me een hoepel met zwarte crêpepapier omwikkeld. Daarin had ze met zwarte wol een web gemaakt met een grote rubberen spin erin. Op de wc-bril had ze kleine spinnetjes geplakt en naast het toilet stond een heksenbezem.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen