Hartige Hap: Zoutjes


Zoutjes op net een andere manier: Dat een lekkere traktatie niet per definitie zoet hoeft te zijn, bewijzen onderstaande lekkernijen. Zet de oven maar vast aan en leg het kaasmes klaar!

 

Zoutjes


Spinnen (leuk bij een griezelfeest!)

 

Marieke: “Rijg kleine stukjes dropveter door een mini-Hamka’s chipje (die heeft zes gaatjes) en je spinnetjes zijn klaar.”

 

Mannetjes/vrouwtjes

Angelique: “Aan een uitdeelzakje chips maak je twee lange benen (muizentrapjes) en twee korte armen (muizentrapjes) vast. Als hoofd een (water)ballon waar ogen, neus en mond met een (watervaste) stift op worden getekend.”

 

Lekkere ketting (leuk bij een prinsessenfeest, piratenfeest of boevenfeest!)

Tessa: “Voor prinssessen, piraten of andere thema’s waarin juwelen of een schat passen, maak je een eetbare ketting van zoutjes. Neem een flink stuk cadeaulint in een passende kleur en rijg er zoutjes aan waar een gat in zit. De ketting mag goed lang zijn. ‘Medaillons’ maken van stevig papier of karton, de naam van het kind erop en hoeveel jaar het wordt, gaatje erin perforeren en de ketting dichtknopen bij de medaillon. Kan in 1 kleur (‘goud’) of multi (edelstenen).”

 

 

Handjes

Saskia: “Voor een vijfde verjaardag tekent u de omtrek van een hand. Kopieer de omtrek, knip hem uit en niet de hand aan een bekertje met zoute stokjes.”

 

Clown (leuk bij een carnavalsfeest!)

 

Klik op het plaatje om deze uit te vergroten

 

Sandra: “De buik is een zakje chips dat je in gekleurd crêpepapier pakt. Hierop plak je een opgeblazen waterballonnetje als hoofd. De ogen en mond teken je met zwarte en rode stift op de ballon (maak de mond lekker dik). De neus is een rode waterballon die je een klein beetje hebt opgeblazen. Plak deze vast op het hoofd. Om de nek maak je een strik van een andere kleur crêpepapier. Voor de voeten knip je twee ovalen uit karton. Plak ze aan de onderkant van de buik. Ik had hierop de naam en leeftijd van mijn kind geschreven. Armen kun je maken van weer een andere kleur crêpepapier. Vouw hier twee muizentrappetjes van en plak deze aan weerszijden van de buik. Als laatste plak je twee kleine ingeknipte stukjes crêpepapier aan weerszijde van het hoofd als haar. Als je veel knipwerk voorbereidt, ben je zo klaar met plakken.”

 

Spookparaplu (leuk bij een griezelfeest!)

 

Mike: “Pak een paraplu en maak spookjes van wit crêpepapier en een boterhamzakje. Vul het zakje met popcorn en doe het witte crêpepapier eroverheen. Teken met stift een mond en ogen en hang de spookjes aan de uitgeklapte paraplu.”

 

Popcornhandjes 

Brigitte: “Koop bij de drogist plastic huishoudhandschoenen. Doe in elke vinger eerst een Smartie (of kauwgombal) als ‘nagel’ en vul hem daarna met popcorn (of Cornuco of Nibbit). Knoop de handschoen dicht met een gekleurd lintje en doe alle handjes bij elkaar in een mand. Tip: Je kunt er als extraatje een kaartje aan vastmaken in de vorm van een hand.” 

 

Meer Hartige Hap >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen