Hartige Hap: (Warme) broodjes


(Warme) broodjes: Dat een lekkere traktatie niet per definitie zoet hoeft te zijn, bewijzen onderstaande lekkernijen. Zet de oven maar vast aan en leg het kaasmes klaar!

(Warme) broodjes

Frikandelbroodjes

Linda: “Snij een frikandel in drie stukken. Snij een plak bladerdeeg in drie repen. Rol elk stukje frikandel in een reep bladerdeeg en doe er eventueel een klein beetje curry op. Bestrijken met eigeel en in de oven 20 minuten bakken op 200 graden. Een leuke prikker erin, en klaar is kees.”

Bladerdeegsnoepje

Ingrid: “Neem een plakje bladerdeeg en snij dat doormidden. Rol een knakworstje in het bladerdeeg en draai de uiteinden dicht zodat het op een snoepje lijkt. Leg de hartige toffees op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 220 graden Celsius. Eventueel kunt u de uiteinden met een dropveter versieren.”

Mini-worstenbroodjes

Ron: “Laat bladerdeeg ontdooien en rol de blaadjes stuk voor stuk heel dun uit. Snij reepjes van circa 1-1,5 cm. Rol een mini-cocktailworstje uit blik een beetje schuin in het reepje deeg. Vouw de puntjes om en leg de worstenbroodjes op de bakplaat. Even bestrijken met geklopte ei voor een mooi bruin kleurtje, en bakken maar! Deze traktatie kunt u de avond ervoor al klaarmaken.”

Marlies: “Maak voor het afbakken met een appelboor een gat in de afbakbroodjes en stop er een knakworstje in.”

Saucijzenhapjes

Marianne: Snij plakjes bladerdeeg door de helft. Vul ze met rundergehakt aangemaakt met gehaktmix. Vouw de plakjes dicht en doe ze in de oven. Bestrijk ze eventueel vooraf met eigeel. Waarom rundergehakt? Zo kunnen kindjes die geen varkensvlees mogen eten ook meegenieten. En voor de vegetariërs? Bladerdeeg vullen met blokje kaas. Dan wel de randjes goed dichtvouwen en plakken met water, anders loopt de kaas eruit tijdens het afbakken.”

Croissantjes met een verrassing

Aligonda en Gauke: “Rol het deeg van een blikje partycroissantjes van Dannerole uit en snijd de croissantjes los. Leg iets lekkers op het deeg voor u het oprolt (cocktailworstje, plakje kaas, ananas) en rol de croissantjes op. Even bestrijken met koffiemelk of ei, en de oven in. Zowel koud als warm lekker en ook de onderwijzenden smullen ervan!”

Een strand vol

Jackie: “Rol in lapjes partycroissantdeeg een miniknakworstje. Even bakken in de oven en na afkoelen in alle deeghapjes een parasolletje steken. Leg de traktaties op een dienblad leggen dat met blauw en beige papier (zee en strand) is bekleed. Zo lijkt het net op mensen die op het strand in een badlaken liggen onder een parasol. Er kan ook kaas of jam of chocolade worden gebruikt.”

Bladerdeegvliegers (leuk bij een vliegerfeest!)

Imre: “Maak van bladerdeeg, appels, rozijntjes, suiker en kaneel appelflapjes (het recept staat op het pak bladerdeeg). Vouw het bladerdeeg voor het bakken in de vorm van een vlieger. Prik voor het bakken alvast een gaatje in de punt onderaan. Knoop na het bakken een dropveter als staart aan de punt en bevestig strikken van snoeppapier.”

Piratenboterham (leuk bij een piratenfeest!)

Caroline: “Neem witte ronde boterhammen en doe daar een plakje kaas of boterhammenworst op. Gebruik een ruitspekje voor het ene oog en voor het andere oog een Smartie. Van worst snijdt u een mond, de neus is een tumtummetje. Leg de piratenboterham in een papiertje waarop u de naam en de leeftijd van de jarige schrijft of print.”

Meer Hartige Hap >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen