Harry Potter-feest: Uitnodigingen


Harry Potter, het tovenaartje met de ronde bril, het litteken op zijn voorhoofd en de verwarde haren, is razend populair. Zowel kinderen als volwassenen verslinden de boeken over de avonturen die hij beleeft op Zweinstein, de hogeschool voor Hokus Pokus, en bij zijn dreuzeloom en -tante. Vier boeken zijn er al verschenen, het vijfde is op komst. Voldoende stof voor een fantastisch Harry Potter-feest!

Opmerking Vooraf:

Wij hebben niets te maken met de HP-film, HP-boeken, HP-fanclub of andere HP-activiteiten. Op deze site vindt u ideeën voor het zelf organiseren van een HP-feestje.

Mailtjes voor Harry Potter, verzoeken om lid te worden van de fanclub of vragen over boeken of films nemen we niet in behandeling. Onderaan deze pagina staan links naar HP-sites die zich wel met dit soort zaken bezighouden. Veel plezier met uw eigen HP-feest!

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

Acceptatiebrief
De uitnodiging is natuurlijk een acceptatiebrief voor Zweinstein, hogeschool voor Hokus Pokus. Handgeschreven met groene inkt (of met een mooi sierlijke computerletter, kijk voor een HP-lettertype op www.dreuzels.com) op perkamentachtig papier! In de brief schrijft u bijvoorbeeld:

Geachte mejuffrouw De Vries,

Het doet me genoegen u te kunnen mededelen dat u in aanmerking komt voor een plaats aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hokus-Pocus. De lessen beginnen op zaterdag 13 januari 2001 om 13.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Laat ons alsjeblieft voor 10 januari 2001 per uil weten of u komt. (of gebruik de Dreuzeltelefoon 012-3456789)

Hoogachtend,

Mark Ravens, tovenaar en meester in het vieren van zijn negende verjaardag.

P.S. Na afloop van de lessen wordt u met de Zweinstein Express weer thuisgebracht.

In het adres op de envelop neemt u de plaats van de slaapkamer van het kind op (vraag het uw kind, bel eventueel de ouders op of verzin iets).

Bijvoorbeeld:

Mejuffrouw Anne de Vries
zolderkamer
Kerkstraat 3
1234 AB Winterswijk.

Ook kunt u eventueel de ‘sluipwegwijzer’ toevoegen. Hierop staat de route naar Zweinstein (uw huis) aangegeven.

Toverrecept
Kristy: “Onze uitnodiging was een geheim toverrecept met als ingrediënten onder ander een jarige jongen, een vriendje, een goede plaats (hocuspocushuis met ons adres), een beetje tijd, versiering, een goede bui. Afgedrukt op beige ‘perkamentpapier’.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen