Harry Potter-feest: Hapjes en drankjes, Mee naar huis, Trakteren op school, Films, boeken en cd’s, Buiten de deur


Harry Potter, het tovenaartje met de ronde bril, het litteken op zijn voorhoofd en de verwarde haren, is razend populair. Zowel kinderen als volwassenen verslinden de boeken over de avonturen die hij beleeft op Zweinstein, de hogeschool voor Hokus Pokus, en bij zijn dreuzeloom en -tante. Vier boeken zijn er al verschenen, het vijfde is op komst. Voldoende stof voor een fantastisch Harry Potter-feest!

Opmerking Vooraf:

Wij hebben niets te maken met de HP-film, HP-boeken, HP-fanclub of andere HP-activiteiten. Op deze site vindt u ideeën voor het zelf organiseren van een HP-feestje.

Mailtjes voor Harry Potter, verzoeken om lid te worden van de fanclub of vragen over boeken of films nemen we niet in behandeling. Onderaan deze pagina staan links naar HP-sites die zich wel met dit soort zaken bezighouden. Veel plezier met uw eigen HP-feest!

Hapjes en drankjes

Taart
Een taart in de vorm van een toverstok is heel eenvoudig te maken. Bak een paar gewone cakes. Plak ze met jam in een lange rij achter elkaar. Bestrijk het geheel met gesmolten chocolade op de twee uiteinden na. Wilt u het wat creatiever aanpakken, bak dan ook nog een grote ronde cake en snij hier een ster uit. Versier deze met gekleurde hageltjes en plaats hem bovenaan de toverstok. In dat geval overgiet u wel de hele cakestok van de toverstok met chocola.

Toverstokken
Soepstengels die u deels in chocola en gekleurde hageltjes doopt.

Chocolade padden
Doop snoepkikkers in gesmolten chocola.

Smekkies in alle smaken
Te koop in uitdeelzakjes met de meest vreemde smaken. U kunt natuurlijk ook een grote schaal M&M’s neerzetten.

Hoorns van de eenhoorn
Bugles

Een maaltijd
Annalice:” Laat vuurkorven flink branden. Brooddeeg maken en een homp om een (bamboe)stokje kneden. Gaar laten worden boven het vuur en daarna ‘het gat’ vullen met een knakworstje. Maak van Trixiepudding een enorme drilpudding. Vlak voor dat de pudding stijf wordt, er plastic spinnetjes in laten zakken.”

Zelf vullen
Annalice: “Een grote ronde schaal met daarop kleine glaasjes. Laten vullen met: heksenhaar (veterdrop); toverballen; smekkies in alle smaken (smarties); chocoladekikkers; heksenhyl etc.

Zacharius Zoetwarenhuis
Roos: “Maak Zacharius Zoetwarenhuis na, waar kinderen zelf hun zakje mogen vullen. U zet dan allerlei snoepjes neer op een tafel. Zet erbij dat het de snoepwinkel is en wat voor snoep het is. Tips:

  • lolly’s met bloedsmaak (gewone rode lolly’s)
  • ballonbruisballen (wijnballen of grote ronde zuurtjes)
  • Chocokikkers (nu gewoon te koop in de winkel!)
  • Smekkies in alle smaken (ook in de winkel te koop!)”

Toverdrankjes
Vries van tevoren in ijsblokjesbakken verschillende kleuren vruchtensap in. Geef de kinderen een half glas 7-up of water en laat ze zelf kiezen welke ijsblokjes ze erin op laten lossen. U kunt ze ook verschillende kleuren aanmaaklimonade geven om te mengen.

Schuimende toverdrank
Nicole (11 jr): “Neem een glas cola. Doe er een bolletje vanille ijs in en het gaat helemaal schuimen.”

Mee naar huis

Het diploma van Zweinstein (met allemaal tienen voor de vakken), mini-uiltjes, toverstiften, snoepjes die lijken op de snoepjes waar Harry Potter dol op is (jelly beans, chocoladekikkers enzovoort). Bent u heel creatief en handig, dan maakt u een setje verzamelkaartjes met een foto/tekening en informatie over de beroemde tovenaars.

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties

Pompoentaart
Roos: “Maak perzikvlaai maken of een oranje taart met kleurstofpoeder. Dit is dan de pompoentaart die op Zweinstein wordt gegeten. Met een oranje drankje heeft u ook nog pompoensap!”

Smekkies in alle smaken
Marian: “Puntzakjes met daarop een etiket waarop stond smekkies in alle smaken (idee uit de J/M). In het zakje had ik allerlei ronde snoepjes gedaan, zoals smarties en M&M’s pinda, zwart-wit rondjes, ronde pareltjes en dropbolletjes.

Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast
  • De steen der wijzen – J.K. Rowling
  • De geheime kamer – J.K. Rowling
  • De gevangene van Azkaban – J.K. Rowling
  • De vuurbeker – J.K. Rowling
  • En natuurlijk de rest van de boeken…

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

Goede tip voor dit onderdeel? Laat het ons weten…

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen