Hapjes en drankjes


Een feest is niet compleet zonder lekkere hapjes en drankjes. Allereerst een lijst tips en overwegingen voor jullie ouders. Zo weten ze ook een beetje waar ze aan toe zijn.

Lees de tips zelf ook maar eens door. We horen het heel graag als je aanvullingen hebt, of als er onzin tussen staat. Verder zijn we heel benieuwd welke hapjes en drankjes volgens jullie niet mogen ontbreken en wat jullie gouden tip is voor hapjes en drankjes op een fantastisch feest.

VanHarte Tip Top Tien voor Hapjes en Drankjes

  1. (tien gouden tips voor tienerouders) Lees en bookmark deze site.

2. Tieners zijn volop in de groei en eten vaak veel meer dan u zou verwachten. Hou hier rekening mee. Wees niet te zuinig met hapjes en drankjes.

3. Bedenk of u alcohol laat serveren en maak hierover goede afspraken met uw zoon of dochter. Hou er rekening mee dat ook gasten alcohol mee kunnen nemen en bedenk hoe u hiermee omgaat. 

4. Vindt u het goed dat er wordt gedronken, hou dan (op de achtergrond) een oogje in het zeil en probeer de voorraad drank binnen de perken te houden. Niet alle ouders zullen het u in dank afnemen als zoon- of dochterlief na een feestje bij u thuis dronken thuis komt. Daarnaast zit u zelf ook niet te wachten op onsmakelijke taferelen.  

5. Zorg voor plastic bekers en borden. Glas, aardewerk en porselein kunnen kapot vallen, waarna iemand erin kan gaan staan. Zeker als er alcohol wordt gedronken en/of er wordt gedanst, moet u oppassen. Daarbij scheelt het heel wat schoonmaak- en afwaswerk na afloop.

6. Zorg voor voldoende afvalbakken en rollen keukenpapier op verschillende plaatsen.  

7. Door het strategisch plaatsen van schalen chips, nootjes en andere hartige snacks kunt u min of meer sturen waar het feestje zich concentreert.

8. Ook de toevoer van eten kunt u strategisch inzetten. Verminder deze aan het eind van het feestje om het feestje ‘af te bouwen’.

9. Zorg voor eten dat makkelijk ‘uit het handje’ te eten is. Wilt u niet dat men etend door uw huis dwaalt, zorg dan voor een duidelijke afscheiding van de ruimte waar kan worden gegeten. Dek bijvoorbeeld een lange tafel of doe een deur dicht. 

10. Maak u niet druk, geniet van uw avond vrij en van het plezier van uw tiener.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen