Haal de lente weer in huis!: De Paasboom, Lichtgevende eieren


Pasen heeft een Christelijke oorsprong, maar het is ook de voorbode van een nieuwe lente. Met kuikentjes, lammetjes, voorjaarsbloemen en eieren! We hebben voor u wat tips vergaard om uw huis in een lentesfeer te steken. Er is geen beter moment om hiermee te starten dan met Pasen.

De Paasboom

Ondanks het feit dat Nederlanders dol zijn op de traditionele feestdagen zoals Kerst en Oud en Nieuw, is het Paasfeest toch een beetje een ondergeschoven kindje als je kijkt naar de versieringen in huis. Maar net als een Kerstboom kan een Paasboom voor een gezellige sfeer zorgen. En het is een kleine moeite nemen om de traditie te laten herleven!

Enkele tips voor een vliegensvlugge Paasboom:

  1. Neem een mooie, wat hogere plantenpot en vul deze met vochtig steekschuim.
  2. Steek in het midden van het steekschuim een tak van een hazelaar. Druk hem zo diep mogelijk voor een goede stevigheid. Het leuke van zo’n tak is dat, als u hem maar goed genoeg water geeft, er verse blaadjes aan komen.
  3. Bedek de bovenkant van de pot met tilantsia.
  4. Om ‘s avonds ook plezier te hebben van de boom, kunt u een kleine streng Kerstverlichting in de boom hangen.
  5. De veertjes die u misschien met Kerst heeft gebruikt, kunt u nu hergebruiken. Bind een paar veertjes samen met een Paaseitje en hang dit aan een mooi lintje in de Paasboom.
  6. U kunt echte eieren gebruiken die u naar eigen believen decoreert, maar er zijn ook volop eitjes te koop. Of koop piepschuim eieren in een hobbywinkel. Trek er met een stopnaald een lintje door voor de bevestiging. Wikkel het ei in aluminiumfolie voor een trendy Paasei!

U zult zien: de boom is vliegensvlug klaar! Het zou zonde zijn van de traditie en de Paassfeer om de moeite niet even te nemen…

Lichtgevende eieren

Voor dit sfeerelementje moet u alvast in het vore wat eieren eten. Bij voorkeur eieren met een witte schaal. Bewaar de halve eierdoppen en zet ze op een houdertje. Zet in alle eierschalen een waxinelichtje. Als u deze aansteekt doorschijnt de schaal met zacht licht. Een gezellig ideetje voor op uw (paas)tafel.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen