Goochelfeest


Hokus pokus pilatus pas, ik wou dat er een goochelfeestje was…. Helaas, goochelen is geen toveren, maar wel een leuk thema voor een kinderfeest met iets oudere kids. Hou het simpel, probeer alles goed uit van tevoren en nodig eventueel een ‘echte’ goochelaar uit.

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

Goocheltruc
Verstuur ruim van tevoren uitnodigingen met de beschrijving van een (simpele) goocheltruc, eventueel voorzien van de benodigde materialen. De bedoeling is dat de gasten deze truc thuis oefenen, zodat ze hem op het feestje kunnen opvoeren.

Aankleding

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

Cadeautjes toveren
Het feestje begint natuurlijk met cadeautjes uitpakken die door de hoofdgoochelaar uit de hoge hoed worden getoverd.

Knutselen en verkleden
Daarna gaat iedereen zijn eigen goochelhoed, goochelstaf en/of goochelcape versieren en zich als echte goochelaar verkleden.

Optredens
Natuurlijk moeten de toeschouwers proberen te raden hoe de trucs werken. Zodra ze erachter zijn, leren ze allemaal de truc zelf uit te voeren (zorg voor voldoende materiaal). Afhankelijk van het aantal kinderen, kun je hiermee een aardig deel van de middag vullen! 

Goochelige spelletjes
Denk hierbij aan een vissenspel waarbij het aquarium is vervangen door een hoge hoed en de vissen door konijnen; tekeningen maken met goochelstiften (te koop bij elke speelgoedwinkel), geheimtaal of toverformules ontcijferen enzovoort. 

TIP: U kunt er ook voor kiezen om de goocheltrucs tijdens het feestje aan te leren en de kinderen de trucs verkleed als echte goochelaars op te laten voeren voor de ouders die hen komen halen. Maak er een echte voorstelling van met een podium, een oud laken als gordijn en stoelen voor de bezoekers.

Hapjes en drankjes

Schalen met toverballen en heksenhyl.

Schuimende toverdrank
Cola met een bolletje vanille-ijs.

Mee naar huis

Goochelaarsdiploma

Goochelboekje
De vertoonde trucs (eventueel aangevuld met wat nieuwe trucs) krijgen de feestgangers mee naar huis in een handig, zelfgemaakt boekje.   

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties
Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

Huur een ‘echte’ goochelaar in.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen