Goed Gevuld: Zakjes en Voetbalschoenen


Ook van eenvoudige traktaties is iets heel bijzonders te maken. Niet voor niets is het spreekwoord: kleren maken de man. Hier vindt u variaties op het thema zakje vol …

Zakjes

Wortels

Wendelien: “Per traktatie 1 oranje A4-tje en een halve groene. De oranje rol je op tot een toeter en plak je vast. In de toeter koekjes, popcorn of snoepjes. Toeters aan de bovenkant vastplakken, een paar stroken groen erop en….klaar is de wortel.”

Zakje met verrassing

Marjon: “Maak van gekleurd papier (A4-formaat) een puntzak. Schrijf hierop de naam van je kind en de datum van de verjaardag en plak er nog wat leuke stickers op. Om het nog persoonlijker te maken kun je er ook een foto van de jarige op plakken. Andere ouders weten zo meteen welk kind bij welke naam hoort. In de puntzak kun je van alles doen. Neem wel een voorbeeld mee naar de winkel, zodat je meteen kunt zien of de traktatie erin past!”

Eenvoudig verpakt

Loes: “Koop papieren boterhamzakjes en vul deze met dropjes, zelfgebakken koekjes of andere lekkernijen. Rol het zakje een stukje om en maak aan één kant een strik van raffia. Versier het zakje met een kaartje, plaatje of sticker.”

Voetbalschoenen

Karin: “Ik heb, vind ik zelf, een hele leuke traktatie voor op school gemaakt voor mijn zoontje die zes werd. Sinds een jaar zit hij op voetbal en hij vindt dit echt fantastisch. Dus voetbal als inspiratiebron. Ik heb van zwart karton voetbalschoentjes gevouwen. Bijgaand een model. Vouw eerst de lange kanten naar boven. Lijm deze vast aan de achterkant (die je eerst naar boven vouwt). De achterkant is de vierkante kant.

Dan vouw je het ronde gedeelte naar boven en plakt dit vast aan beide zijkanten. De Nike-tekens heb ik gewoon getekend op wit papier en erop geplakt. Je kunt natuurlijk ook een ander merk kiezen! Voor de noppen heb ik ‘kokindjes’ (de ronde dropjes) gekocht en vastgeplakt met glazuur (dat werkte niet geweldig. Waarschijnlijk is het beter om te lijmen en dan maar niet de dropjes eten. Ik heb het voordeel dat mijn zoontje eind november jarig is, dus kon ik Sinterklaas-snoepgoed gebruiken als traktatie. In dit geval chocolade voetballen en voetbalspelers. Het voetbalveld is een (overgebleven) stuk ondervloer van laminaat. Met een wit krijtje hebben we daar de lijnen opgetekend.”
Meer Goed Gevuld >> 1 2 3 4 5

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen