Goed Gevuld: Bekers/Flesjes en Dobbelstenen


Bekers/Flesjes en Dobbelstenen: Bekers/Flesjes en Dobbelstenen: Ook van eenvoudige traktaties is iets heel bijzonders te maken. Niet voor niets is het spreekwoord: kleren maken de man. Hier vindt u variaties op het thema zakje vol …

Bekers / Flesjes

Beestjes

Adrie: ” Vul een bekertje met bijvoorbeeld een zakje snoep. Plak de bovenkant af met stevig papier. Maak hierop een dierengezicht: een hond, varken, poes, draak… Knip oren, ogen, neuzen en snorharen en plak ze op het bekertje.”

Milkshakes

Marquerette: “Neem doorzichtige plastic bierglazen en vul ze met bijvoorbeeld Nibbits, popcorn, kleine koekjes of verschillende soorten snoepjes. Leg op de bovenkant een felgekleurde servet. Bevestig dit servet met een elastiekje en maak er een gaatje in. Hierdoor steekt u een felgekleurd rietje. Doe dit alles in een mand en klaar is de (milkshake)traktatie.”

Zonnetjes (leuk bij een tropisch muziekfeest!)

Marja: “Maak van geel papier zonnetjes en haal er in het midden een rondje uit. Zet hierin een bekertje, zodat de bovenkant van de beker gelijk is aan het zonnetje. Vullen met snoep of iets anders. Het rondje dat je eruit hebt gehaald leg je hier bovenop. Eventueel schrijf je hier een boodschap op. Voor de juf kun je ook een zonnetje maken, maar dan met als hart een muggenkaarsje.”

Paddestoelenbos (leuk bij een kabouterfeest!)

Marrie: “Maak van Yakult-flesjes een paddestoel. Knip van rood karton de paddestoelmutsjes en plak hier met watten witte stippen op. Omwikkel het lege flesje met wit papier. Doe in de flesjes de traktatie, bijvoorbeeld mini-M&M’s. Verzamel bladeren en plak deze op een met karton bedekt dienblad. Zet hierop de paddestoelen.”

Dobbelstenen (leuk bij een casinofeest!)

Marion: “Teken een vouwtekening van een dobbelsteen (met vlakken van ca 3 x 3 cm) op verschillende kleuren stevig vouwkarton. Uitknippen, vouwen en – op één ‘deksel’ na – dichtplakken. Vul de dobbelsteen met zoutjes of snoep en plak de deksel dicht. Teken er met een dikke stift noppen op.”

Petra : “Toen mijn zoon zes jaar werd, hebben we samen nagedacht over de traktatie. We zijn gekomen tot een dobbelsteen, want die was met zes vol. Dus ik heb van dun karton doosjes gevouwen, snoepjes erin, dicht geplakt en de zijkanten beplakt met kleine ronde stickertjes als de ogen op een dobbelsteen. Allemaal verschillende kleuren doosjes in een mand.”

Meer Goed Gevuld >> 1 2 3 4 5

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen