Gezond Goed: Krentenbroodpaddestoelen, Feestbananen en Kaboutermandarijn


Krentenbroodpaddestoelen, Feestbananen en Kaboutermandarijn: De droom van elke school en van veel ouders: gezonde traktaties. Fruit staat met stip op nummer 1 in de categorie Gezond Goed. Dat is niet verwonderlijk. Bijna alle kinderen lusten het en fruit is in een handomdraai om te toveren in een verrassende traktatie.

Krentenbroodpaddestoelen

Esther: “Dit is wel een tijdrovende klus. Van een wc-rolletjes maakt u de stam van de paddenstoel. Wikkel er wit crepepapier omheen. Knip gras van groen crepepapier en wikkel dit om de voet. De krentenbol doet u eerst in een plastic boterhamzakje, waarna u er rood crepepapier omheen doet. Maak dit wel zo lang dat u de uiteinden in het wc-rolletje kunt doen. Maak van kleine witte stickertjes de stippen. In een mooie rieten mand en u heeft een compleet kabouterdorp.”

Feestbananen

Kitty: “Neem een banaan, een rol crepepapierband (met steeds wisselende kleuren), gekleurd tape, een kaasprikker, zwarte stift en zachte suikersnoepjes. Maak van 30 cm crepepapierband een gerimpeld rokje en plak dit halverwege de banaan met gekleurd tape vast. Teken met een zwarte stift een gezicht. Maak de oren door de kaasprikker dwars door de banaan heen te prikken en de uiteinden te versieren met zachte suikersnoepjes.”

Kaboutermandarijn

Petra: “Benodigheden: mandarijnen, rood papier, witte watten, lijm en watervaste stift. Knip rondjes uit het papier en maak hier hoedjes van. Plak deze boven op het mandarijntje. Plak wat watten op de mandarijn als baard en teken twee oogjes.”

Meer Gezond Goed >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen