Gezond Goed: Groene verrassing, Egel en Bananeneiland


Groene verrassing, Egel en Bananeneiland: De droom van elke school en van veel ouders: gezonde traktaties. Fruit staat met stip op nummer 1 in de categorie Gezond Goed. Dat is niet verwonderlijk. Bijna alle kinderen lusten het en fruit is in een handomdraai om te toveren in een verrassende traktatie.

Groene verrassing

Koop bij een tuincentrum zaailingen van groente of kruiden, zoals sla of peterselie. Laat de jarige job ongedecoreerde kartonnen bekertjes versieren met stift, potlood, plakhttp://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images et cetera. Vul elk bekertje met wat tuinaarde en een plantje. Doe rond het bekertje eventueel een strik van dropveters of een snoepketting.

Egel

Hetty: “Verpak een halve kool in zilverpapier. Maak een kleine puntzak van karton. Teken er ogen op en doe er als neus een blauwe druif op. Knip vier voetjes uit en plak deze op de kool. Op satéprikkers doe je stukjes kaas, knakworst, augurk of druif. Prik de stokjes in de kool en je hebt een egel.”

Bananeneiland

Eva (10 jaar): “Het eiland is een bak gevuld met een laag zandbakzand (voor de stevigheid) en daarop een laag vogelzand (of chinchillazand). Op de bananen teken je met stift een gezichtje. Steek ze in het zand en steek er een parapluutje bovenin. Versier het eiland met een grote kartonnen palmboom en water (blauw folie of crêpepapier).”

Meer Gezond Goed >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen