Gezond Goed: Biggenmandarijn, Kattenfamilie en Rups uit de appel


Biggenmandarijn, Kattenfamilie en Rups uit de appel: De droom van elke school en van veel ouders: gezonde traktaties. Fruit staat met stip op nummer 1 in de categorie Gezond Goed. Dat is niet verwonderlijk. Bijna alle kinderen lusten het en fruit is in een handomdraai om te toveren in een verrassende traktatie.

Biggenmandarijn

Mirjam: “Wikkel een mandarijntje in roze crepepapier. Krul de achterkant als een varkensstaart en plak op de voorkant een biggenkop van Katja. Zo krijg je een leuk en gezond varkentje.”

Kattenfamilie

Sandra: “Maak om te beginnen van hout een vierkante kar van ongeveer 50 cm lang, 40 cm breed en 20 cm diep. Zaag uit een ander stuk hout een kattenkop en een lange staart om de kar mee voor te duwen. Hou hierbij rekening met de hoogte van het kind dat hem moet duwen. De staart moet op heuphoogte zitten. Schroef en plak dit in elkaar en maak er een deksel met handvat op (50 cm lang, 40 cm breed). Onder de kar zet u vier zwenkwieltjes. Beschilder de kar met mooie poezenkleurtjes en lak hem af. Leg in de kar appels die zijn versierd als poesjes. Een fantastische entree en uw kind kan nog jaren met de kar spelen (bijvoorbeeld door hem als speelgoedkist te gebruiken).”

Rups uit de appel

Marieke: “Maak met een klokhuisverwijderaar of een mesje een gat bovenin een appel. Stop hierin een langwerpig spekje als rups. Plak met glazuur een gezichtje op de rups”.

Meer Gezond Goed >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen