Geef eens een themafeest


Oud & Nieuw is een prima gelegenheid om een themafeest te organiseren. Het thema verwerkt u in de uitnodigingen, de aankleding van uw huis en de kleding van de feestvierders. Ook kunt u de muziek, het eten en drinken erop aanpassen.

Het nieuwe jaar

Geef als (ver)kleedadvies een beroemd personage uit de geschiedenis. Zorg voor prijzen voor de meest creatieve kostuums. Voor de muziek, zet u gewoon de radio aan. Op Radio 2 worden tot 23.58 uur de hoogste noteringen uit de Top 2000 uitgezonden. Of vraag uw gasten om hun favoriete cd uit het afgelopen jaren mee te nemen. Hang een groot doek in uw kamer, waarop mensen hun wensen voor het nieuwe jaar kunnen vastleggen.

Science Fiction

Met het oog op de toekomst, is dit een leuk Oud & Nieuw-thema. Wel voor echte liefhebbers. Voor kostuums bieden vele films inspiratie. U kunt uw kamer versieren met filmposters. Indien u bepaalde meubels in aluminiumfolie verpakt of ze ermee beplakt, creëert u een ruimtelijk sfeertje. U zou ook een filmkamer kunnen inrichten met de beste SF-klassiekers.

James Bond

Voor diegenen die van glamour houden, is het James Bond-thema zeer geschikt. Mannen in smoking en vrouwen in avondjurken. Boa’s, Martini (‘shaken, not stirred’), champagne en kaviaar. Dat is het sfeertje waar u voor gaat.

Ander Land of Cultuur

Misschien hebt u een niet-Nederlandse culturele achtergrond. Of heeft u een favoriet vakantieland. Laat uw gasten hier verder mee kennismaken. Voer het thema door in de aankleding van uw huis, de hapjes en drankjes en de muziek. Kijk eens bij onze rubriek Wereldgebruiken voor inspiratie.

Niet direct themafeesten, maar wel anders dan normaal
  • Pyjama party: Op zijn Amerikaans een ‘slumber party’. Zeker voor een groep vriendinnen een leuk idee. Zorg voor veel snoep en lekker eten. Favoriete videofilms en warme pyjama’s ontbreken niet.
  • Street party: Geef een buitenfeestje in uw buurt. Rooster kastanjes. Zorg voor chocolade- en anijsmelk. Zelfs een Oud & Nieuw-barbecue behoort tot de mogelijkheden. Informeer wel bij uw gemeente naar mogelijke beperkingen.
  • Gemaskerd bal: Organiseer een ouderwets gemaskerd bal. Bij u thuis of op een externe lokatie. Nodig ook mensen uit die elkaar niet kennen. De maskers mogen pas af om middernacht.

Wij wensen u heel veel plezier!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen