Feestonderzoek


In deze rubriek kunt u te weten komen wat er leeft bij de bezoekers van VanHarte. Hoe denken zij over zaken als kraamfeesten, eerste verjaardagsfeestjes en nog veel meer… Mocht u een leuke vraag voor deze rubriek weten, vertel ‘t ons!

Poll 1: Wat is uw favoriete rubriek?

De bezoekers van VanHarte blijken vooral de informatie over kinderfeestjes te waarderen. Op een goede tweede plaats staan de volwassenfeesten. Ukkies en Cadeaus staan derde, op respectabele afstand van nummer 1 en 2. 

Volledige uitslag poll 1

Poll 2: Hoe kent u VanHarte?

De nieuwe en de oude media streden nek-aan-nek om de ereplaats, met als uiteindelijke winnaar de oude media. Nummer drie werd de link. 

Volledige uitslag poll 2

Poll 3: Hoe ziet uw favoriete kinderfeestje eruit als u niet op geld hoeft te letten?

Tegen onze verwachting in bleek het themafeest het meest populair te zijn, en op nummer twee onze favoriet op voorhand ‘buiten de deur‘. Een onverwachte nummer drie was ‘traditioneel’.

Volledige uitslag poll 3

Poll 4: Zou u kiezen voor een kraamfeest in plaats van bezoek verspreid over de kraamweken?

Hoewel een kraamfeest redelijk populair blijkt te zijn, kiest nog steeds iets meer dan de helft van de respondenten voor het bezoek verspreid over de kraamweken. De rest organiseert een kraamfeest of weet ‘t nog niet.

Volledige uitslag poll 4

Poll 5: Welke rubriek zou u het liefst binnenkort op VanHarte zien?

Iets minder dan 1/3 van de bezoekers wil graag dat VanHarte over tienerfeesten gaat schrijven. De eerste aanzet is ondertussen gedaan. Felicitaties en trouwen zijn de respectievelijke nummer 2 en 3. Trouwen wordt over een paar weken groot gepubliceerd, en op dit moment zijn we aan het nadenken over de techniek en vorm benodigd voor felicitaties.

Volledige uitslag poll 5

Poll 6: Wat geeft u gemiddeld uit aan een traktatie (per kind)?

Driekwart van de bezoekers vindt dat een traktatie minder dan 2,50 per kind moet kosten. Bijna 10% is daar niet mee eens, en geeft meer dan 5,- per kind uit!

Volledige uitslag poll 6

Poll 7: Voor de ouders – Hoe oud wordt/werd uw kind bij zijn/haar eerste echte kinderfeestje?

Op de leeftijd van 5 hebben de meeste kinderen (bijna 75%) een kinderfeestje gehad. Voor 12% gaat dat niet op, zij krijgen hun feestje na de zesde verjaardag.

Volledige uitslag poll 7

Poll 8: Wat gebeurt er met het feestje als iemand in de vakantie jarig is?

De meeste mensen vieren hun verjaardag gewoon thuis op de juiste datum. Slechts een klein percentage viert de verjaardag niet. 

Volledige uitslag poll 8

Poll 9: Hoe viert/vierde u dit jaar uw eigen verjaardag?

De bezoekers blijken hun eigen verjaardag nogal traditioneel te vieren. Meer dan de helft viert ‘t thuis simpel met koffie, gebak en een drankje. Iets meer dan 10% hangt aan de verjaardag een etentje vast, ongeveer eenzelfde percentage van de mensen viert de verjaardag buitenshuis. Surprise party’s zijn niet in, 2% van de respondenten werd hier afgelopen verjaardag mee verrast.

Volledige uitslag poll 9

Poll 10: Bij een feest hoort gebak of taart. Hoe komt u hieraan?

De bakker is overduidelijk favoriet bij de VanHarte-bezoekers. Bijna 6 van de 10 mensen gaan hierheen om gebak en taarten te halen voor een feest. 3 van de 10 bezoekers bakt zelf, een verwaarloosbaar aantal haalt bij de super.

Volledige uitslag poll 10

Poll 11: 1,3 miljoen Nederlanders wonen samen, de meesten zien dit als proefperiode. Hoe lang woonde u samen voor u ging trouwen?

De meeste mensen proberen eerst tussen de 1 en 3 jaar het met elkaar uit te houden, voordat er in het huwelijksbootje wordt gestapt. Maar een verrassend groot percentage (18%) springt direct in het diepe en trouwt vanuit huis of kamer. Drie op de tien bezoekers doet het rustig aan en wacht minstens drie jaar alvorens te trouwen.

Volledige uitslag poll 11

Poll 12: Viert u uw huwelijksdatum?

Hoewel het er in het begin op leek dat de meeste mensen hun huwelijksdatum helemaal niet vierden, liep in de loop van de poll het percentage ‘niet-vierders’ terug naar 20%. Bijna de helft van de getrouwde bezoekers viert de huwelijksdatum met een gezamenlijk uitstapje. 

Volledige uitslag poll 12

Poll 13: Hoe heeft u uw relatie ‘officieel’ gemaakt?

Samenleven is in (dat zagen we al in poll 11), één op de tien VanHarte-bezoekers leeft onder een samenleefcontract. Huwelijk voor de wet komt het meeste voor (ruim 40%), de kerk wordt er in drie van de tien gevallen ook bij betrokken. Het geregistreerde partnerschap is nog niet zo populair bij onze bezoekers, slechts twee van het totale aantal respondenten hebben zo hun relatie ‘officieel’ gemaakt.

Volledige uitslag poll 13

Poll 14: Gemengde vrijgezellenfeesten zijn in opkomst. Wat deed/doet u?

Nek aan nek streden ‘apart’ en ‘begin apart, eindig samen’ om de eerste plaats. Uiteindelijk wonnen de feestjes die apart starten en uiteindelijk samenkomen. Interessant is dat het traditionele vrijgezellenfeest – apart – nog slechts in 4 van de 10 gevallen wordt gevierd door onze bezoekers. In de andere gevallen vieren de mannen en vrouwen het (uiteindelijk) toch met elkaar. 

Volledige uitslag poll 14

Poll 15: Uw kind gaat naar een kinderfeest. Laat u het geld geven, zodat de jarige zijn eigen cadeau kan kopen?

De meeste VanHarte-bezoekers zeiden volmondig ‘nee, zeker niet’ of ‘liever niet’. Bij elkaar representeerde deze groep meer dan 70% van de stemmen. Iets meer dan 5% van de stemmers geeft meestal geld.

Volledige uitslag poll 15

Poll 16: Hoeveel kinderen nodigt u uit op een kinderfeest?

De gouden regel ‘evenveel als leeftijd jarige’  werd het meest toegepast. Het blijkt ook dat de jarige zelf veel invloed op het aantal genodigden kan uitoefenen, gezien de tweede plek die het op onze ranglijst innam. De hele klas komt niet zo vaak over de vloer, slechts 2% van onze bezoekers haalt dit op z’n hals 😉

Volledige uitslag poll 16

Poll 17: Welk bedrag geeft u bij een huwelijk van broer of zus?

Het blijkt dat de meeste bezoekers ongeveer euro 45,- (zouden) geven voor de trouwerij. Een kwart van de mensen geeft het dubbele, en toch nog 7% pakt stevig uit met een bedrag boven de € 102,-

Volledige uitslag poll 17

Noot: Alle onderzoeken zijn uitgevoerd via het pollmechanisme van alxpoll.com. Het minimale aantal unieke respondenten is 300. 

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen