Feesten


Feestvieren is leuk. Het is echter nog leuker wanneer u op de hoogte bent van de achtergronden. Daarom vindt u hier alle boeken over dit onderwerp die volgens ons de moeite waard zijn. U ziet het. U hoeft u niet te vervelen.

  • Fantastische Feesten – Alison Price, ISBN 90-6097-532-4 

Van de flaptekst: “Alison Price laat in dit onontbeerlijke boek zien hoe eenvoudig het organiseren van een perfect feest kan zijn – en dat u er zelf van kunt meegenieten. Het geven van een succesvol feest voor vrienden, familie of collega’s kan veel plezier en voldoening opleveren. De meeste gastheren of -vrouwen kennen echter maar al te goed de paniek van het laatste moment of de beperkte tijd die zij voor hun gasten kunnen vrijmaken omdat zij het hele feest in de keuken staan. Voorbereiding is het sleutelwoord. Daarom leidt Alison Price u, op een begrijpelijke en eenvoudige manier, door elk stadium: van de beslissing over een thema, het opstellen van de gastenlijst, het kiezen van een lokatie en het sturen van uitnodigingen tot het regelen van iemand die de volgende dag de rommel opruimt!”

 

  • Boeddhisme – Catherine Hewitt, ISBN 90-5495-111-7

Een boekje dat in 1998 is voorgedragen door de Stichting Nederlandse Kinderjury. Lekker leesbaar met duidelijke informatie over de belangrijkste aspecten van het Boeddhisme. Ook de feesten/vieringen komen aan bod. 

  • Hindoeïsme – Dilip Kadoddwala, ISBN 90-74777-99-6

Uit de serie Wereldgodsdiensten, een boekje boordevol informatie over het Hindoeïsme, duidelijk en lekker leesbaar. 

  • Nederland Wereldland-feesten, rituelen en gebruiken van veel culturen in Nederland, ISBN 90-7609-202-8 

De aankondiging van het boek op de site van uitgever Planplan, begint met een citaat van kroonprins Willem-Alexander: “Ik geloof dat om goed te kunnen functioneren in een multiculturele samenleving, je juist je eigen wortels moet koesteren.” Over de gids zelf zegt de uitgever: “Nederland Wereldland is een praktische, toegankelijke en rijk geïllustreerde gids over de achtergronden van oude en nieuwe Nederlanders….”

 

  • Feestideeën – Liesbeth Bakker en Peter de Vries, ISBN 90-6564-255-2

Een handleiding voor iedereen die een feest gaat organiseren. Bruiloften, house warmings, etentjes of geboortefeesten, alles passeert de revue. Wij waren vooral gecharmeerd van de algemene tips voor het maken van een sketch, het schrijven van een gedicht en het maken van een Sarah/Abraham.

  • Feest! – Inez van Eijk, ISBN 90-2152-494-5 

Een uitgave uit 1995  voor het fonds Jantje Beton. In het boek passeren allerlei soorten feesten de revue. Niet alleen verjaardagen, geboorte en huwelijk, maar ook kerst, kermis, jubilea, gilderijfeesten komen aan bod. Een lekker leesbaar, beknopt overzicht van feestvieren in Nederland door de eeuwen heen. 

  • De toekomst van de herkomst – Felix van de Laar, ISBN 90-7184-208-8

Felix van de Laar: “Mijn boek is niet (meer) in de handel, helaas. Het boek behandelt in een gemixte interviewvorm verschillende feesten die mensen in hun leven (inclusief begrafenissen!!) of in hun jaarlijkse (godsdienstige) kalender vieren. En passant komt erin tot uiting hoe belangrijk sommige feesten zijn, wat gasten en gastheren van elkaar mogen verwachten, het eten en drinken, de cadeaus, de rituelen, zingen, etc. De 52 geïnterviewden kwamen uit 30 landen.”

  • Een wereld vol feesten – Philip Steele, ISBN 90-5426-664-3 
  • Feesten over de hele wereld – S. Pessireron, ISBN 90-8029-784-4 

Volgens de flaptekst: ” ‘Feesten over de Hele Wereld’ is een verzameling van vrolijke evenementen in diverse culturen. Met achtergrondinformatie over traditionele Nederlandse feesten zoals Sinterklaas en St Maarten, en buitenlandse feesten zoals het islamitische Suikerfeest, het Angelsaksische Halloween en het hindoe¿stische Deepavali. Bovendien worden gebruiken rond internationale feesten als Nieuwjaar, carnaval en Kerst met elkaar vergeleken.”

  • Feest! – Barnabas en Anabel Kindersley, ISBN 90-2460-403-6 

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen