Feestelijke housewarming


Een nieuw huis, een nieuwe hypotheek, een nieuw adres: kortom de hoogste tijd voor een feestje. De ideale gelegenheid om vrienden en bekenden weer eens te attenderen op de weg naar jouw huis en het moment om de nieuwe buurtjes in één keer te ontmoeten.

Een housewarming dus, gezellig! Maar hoe zorg je ervoor dat je nieuwe vloerbedekking er na het feest nog net zo prachtig uitziet?

Housewarming

Zoals zoveel gebruiken is ook het fenomeen van de housewarming uit de VS komen overwaaien. Vandaar deze engelstalige term die er op neer komt dat je huis pas na het feest een écht thuis wordt. Aan de voorbereidingen van de verhuizing is het nodige vooraf gegaan. Bijvoorbeeld een jarenlange inschrijving voor een huurwoning en als je die dan eindelijk bemachtigt hebt dan is er natuurlijk wel alle reden voor een feestje. Maar ook als het een koopwoning is hebben de nodige bezoekjes aan makelaar en hypotheek adviseur uiteindelijk tot de felbegeerde woning geleid. En wellicht moest er het nodige verbouwd worden en heeft het interieur ook een opfrisbeurtje gekregen.

En dan is het moment daar. Het huis is helemaal klaar. Alles staat netjes in de lak, de nieuwe vloer is opgepoetst en de tuin is netjes aan kant gebracht. In de schuur staan kratten bier en een partytent zorgt ervoor dat zelfs bij regen het feest kan doorgaan.De trotste eigenaren hebben allles opgeruimd zodat ze het hele huis kunnen laten zien….

Tips

De redactie van Vanharte is op zoek naar leuke tips en iedeeen om hier te kunnen plaatsen.

Wat doe jij met je houseparty?

Wat geef je als cadeau als je naar een houseparty gaat?

Wanneer geef je jouw houseparty? Als je er net woont, of moet alles helemaal klaar zijn en ben je pas aan de housewarming toe tegen de tijd dat de volgende verhuizing al voor de deur staat?

Nodig je de buren ook uit? Of alleen eerst vrienden en bekenden en bewaar je de buren voor later?

Wij zijn erg nieuwsgierig, dus laat het ons weten! Alvast bedankt!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen