Een romantische invulling


In Nederland wordt Valentijnsdag nog niet zo lang gevierd. Van origine is het feest veel populairder in Engelssprekende landen, en met name in Amerika. Geliefden benutten deze dag om elkaar anoniem de liefde te verklaren of hun romantische liefde te vieren met een etentje, liefdesbrieven en cadeau. Bent u een onervaren Valentijn of wilt u het eens anders aanpakken? Doe hier inspiratie op.

Verwennerij, natuur en spanning

Culinaire verwennerij

Lekker eten heeft met de zintuigen te maken, net als de liefde. Boek een romantische tafel voor twee in een restaurant waarvan de cuisine u bevalt. Mooie wijnen maken het helemaal compleet. Ook thuis kunt u een culinair verwenfestijn plannen. Zie ook onze Valentijndinertips.

Voel de Natuur

Bent u beide natuurliefhebbers? Dan is een dag in een mooi natuurgebied een fantastische manier om dicht bij elkaar te zijn. Neem een picknickmand mee of combineer het met een lekker dineetje. Kies een lokatie ver van huis en overnacht samen in dat romantische hotelletje!

Spanning en Sensatie

Ooit al eens die ballonvaart willen maken? Staan bungeejumpen of abseilen hoog nog op uw verlanglijstje? Maak er een spannende Valentijnsdag van en waag samen de sprong.

Grenzenloos, cultureel, thuis of voor vrienden

Over de Romantische Grenzen

Valentijnsdag kan onderdeel uitmaken van een korte vakantie. Ga bijvoorbeeld op wintersport in de Valentijnsweek. Of maak een citytrip naar een romantische lokatie.

Culturele Valentijnen

Waarom zou u op Valentijnsdag niet samen van kunst genieten. Bezoek een museum en bewonder samen op een bankje de mooie kunstwerken.

Een Valentijn Thuis

Vier uw liefde binnen de vier muren van uw eigen huis. Huur uw favoriete romantische film. Draai die muziek waarvan je dromerig uit je ogen gaat staren. Drink champagne en eet er aardbeitjes bij. Geef elkaar een massage. Zorg dat telefoon, fax en andere communicatiemiddelen zijn uitgeschakeld. Deze dag is voor u beiden.

Valentijn voor Vrienden

Mocht u single door het leven stappen, dan kunt u op Valentijnsdag uw vriendschappen vieren (zoals dat bijvoorbeeld ook in Engeland gebeurt). Nodig uw vrienden uit en kook voor ze. Of ga gezellig samen uit eten.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen