Dubbel Feest: Pasen


Kuikentjes uit een ei, Paashaas, Vrolijk paasmandje, Paaseitjes: Jarig rond een feestdag heeft voor- en nadelen. Eén van de voordelen is dat het thema van een traktatie snel verzonnen kan zijn!

Pasen (leuk bij een paasfeest!)

Kuikentjes uit een ei

Marieke: “Knip of snij toiletrolletjes in tweeën en knip één kant zigzagsgewijs in. De rechte kant plak je dicht door een cirkel op maat uit een vouwkarton te knippen en er onder te plakken. Aan de onderkant plak je rondom groen siergras (rond Pasen overal te koop als vulling van Paasmandje). De bakjes vul je met chocolade eitjes. Van gele vouwblaadjes knip je gele cirkels ter grootte van een rijksdaalder. Tussen twee cirkeltjes plak je een oranje snaveltje en een cocktailprikkertje dat er aan één kant uitsteekt. Aan weerskanten teken je zwarte kraaloogjes en je plaatst het prikkertje met kuikenhoofd tussen de chocolade eitjes. Als je verschillende kleuren toiletrolletjes gebruikt en daarna alle eitjes op een dienblad zet is het net of er heel veel verschillende paaseitjes in het gras staan waar zojuist een kuikentje is uitgekomen. In groep 1 van mijn jongste kind was het een groot succes.”

Paashaas

Koop chocolade konijntjes en chocolade eitjes, servetjes en dropveters. Pak vijf eitjes en leg deze in het midden van het servetje. Knoop de vier puntjes van het servetje bij elkaar en doe daar de dropveter omheen.  Pak vervolgens het chocolade konijntje en het zakje met chocolade eitjes en doe het zakje om het nekje van het chocolade konijntje.

Vrolijk paasmandje

Ria: “Koop kant-en-klare muffins. Maak van poedersuiker en water(niet te veel!)een glazig papje. Bestrijk hiermee de muffins. Maak van snoepjes (bijvoorbeeld kokindjes,tumtummetjes,manna’s) een vrolijk gezichtje op de muffins. Maak van hagelslag of gekleurde muisjes haar rondom het gezichtje (een baardje is ook leuk). Leg op een grote schaal paasgras (dat is dat groene papier). Leg hierop de muffins en ‘frommel’ hier en daar wat rolletjes snoep ertussen.”

Paaseitjes

Puk: “Maak van vierkantjes doorzichtig inpakfolie zakjes met vijf paaseitjes erin. Dichtbinden met een mooi lint. Heel eenvoudig maar toch leuk en feestelijk.”

Meer Dubbel Feest >> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen