Dubbel Feest: Kerst


Kerstmandarijnen, Kerstballen mét, Kerststerren, Kersttraktatie: Jarig rond een feestdag heeft voor- en nadelen. Eén van de voordelen is dat het thema van een traktatie snel verzonnen kan zijn!

Kerst

Kerstmandarijnen

Elma: “Pel zoveel mandarijntjes als er kinderen zijn (in de klas). Zet in het midden van elke mandarijn een kaarsje, bijvoorbeeld een korte kerstboomkaars. Zet alle mandarijntjes op een dienblad dat is omwikkeld met aluminiumfolie.
Steek alle kaarsjes aan en doe de lichten in de klas uit en draag het blad naar binnen. Natuurlijk niet geschikt voor alle leeftijden en alleen doen in overleg met de meester/juf.”

Kerstballen mét

Wendy: “Ik ben op 21 december jarig. Vorig jaar werd ik drie en heb ik “kerstballen mét” uitgedeeld. Uit gekleurd karton kerstballen knippen. In het puntje bovenin gouden of zilveren lintjes vastmaken. Een tekst en/of versiering op de kerstbal maken en aan de lintjes een kerstkransje bevestigen. Simpel, leuk en lekker.” 

Kerststerren

Neel: “Mijn zoon is op 24 december jarig. Toen hij vorig jaar vijf werd, heeft hij getrakteerd op kerststerren met een gat in het midden. De kersterren heb ik bij de bakker gekocht. Ik heb uit rood en groen karton sterren geknipt en met een goudschrijvende pen op de ene kant zijn naam en leeftijd geschreven. Aan de andere kant schreef ik ‘prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar’. Met een perforator maakte ik er een gaatje in, waarna ik een rood lint door het koekje en de ster trok. Een knoop erin, klaar! 

Tip: Na de feestdagen zijn de kerstartikelen vaak behoorlijk afgeprijsd. Zo heb ik alvast voor de volgende traktaktie van mijn zoon potloden gekocht met verschillende afbeeldingen van een kerstman erop.”

Kersttraktatie

Linda: “Koop leuke waxinelichtjes in de vorm van een kerstmannetje of sneeuwpop. Pak ze in cellofaanpapier en doe er een leuk strikje omheen. Aan het strikje bindt u eventueel nog een Kerstkransje.”

Meer Dubbel Feest >> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen