Driekoningen in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Koning voor een dag

Gerda: “Vroeger thuis (1950 – 1960) kregen wij op Drie Koningen ‘s morgens een ingepakte krentenbol mee naar school. In één krentenbol zat een plat, klein snoepje (zodat aan de buitenkant niets te zien was). Degene die de krentenbol met snoepje had, was de koning van de dag. Dat kind mocht bepalen wat we die dag aten, hoefde niet af te wassen, mocht als eerste de Donald Duck lezen enzovoort. Mijn kinderen vonden het zo leuk, dat wij die traditie maar hebben voortgezet.”

Geven en ontvangen

An: “Op onze school komen de drie koningingen altijd verkleed rond in alle klassen. Alle kleuters en leerlingen krijgen een zakje snoep; wie de boon heeft, krijgt een cadeautje. De leerlingen brengen voor de koningen een gift mee (geld). De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. De laatstejaars (groep 8 in Nederland) mogen zich verkleden. De kleuters maken een kroon en een ster. Driekoningen is in België een leuk en gezellig feest.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen