Dress For Fun 2


Oud en nieuw vieren is een feestelijke aangelegenheid. Maak daarom van uzelf een ‘spetterende’ verschijning deze avond. We hebben speciaal voor u een ‘Verwen Uzelf vanTop Tot Teen’ Tip Top Tien samengesteld. Om u te helpen schitterend voor de dag te komen.

‘Verwen Uzelf van Top Tot Teen’ Tip Top Tien
 
(tien gouden tips om op een Oudejaarsfeest mooi voor de dag te komen)

4. De kleding

Natuurlijk houdt u rekening met de wensen van uw gastheer/-vrouw. Als u in spijkerbroek rondloopt op een feest waarop iedereen in gala komt, voelt u zich ook niet prettig. Weet u niet wat er van u wordt verwacht, vraag het dan gewoon even. Lange kleding is natuurlijk feestelijkheid ten top! Het mooiste is een simpele, wat lager uitgesneden, zwarte avondjurk. Maar ook een zwarte broek met topje kan prachtig staan. Zwart kleedt af en staat heel chique. Een beetje standaard is het echter wel… Wilt u echt stralen, kies dan voor een fel gekleurde jurk of een outfit met lovertjes of glitters. Pas dan wel uw make-up aan om te voorkomen dat het een poppenkast wordt. En bij alles geldt dat het van groot belang is dat u iets draagt waarin u zich comfortabel voelt. Want als u zich niet op uw gemak voelt in kleding, dan straalt u dat ook uit en dit gaat ten koste van de feeststemming.

5. De accessoires

Kiest u kleding met een laag uitgesneden hals, dan mag u dit best benadrukken. U kunt de mooiste kettingen kópen, zoals straskettingen en kettingen met allerlei andere versierselen. Maar u kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Dit geldt ook voor armbanden en oorbellen. Wij zouden VanHarte niet zijn als we niet iets voor u bedacht hadden!

De ketting

Benodigdheden (te koop bij de hobbyzaak):

  • verzilverd ijzerdraad
  • kraaltjes in allerlei formaten en/of verschillende kleuren
  • IJzerdraadtangetje om te buigen

Stap 1
Meet de omtrek van uw nek en knip een stuk ijzerdraad af dat ongeveer 5 cm langer is. Buig daarna aan één van de uiteinden een oogje met het tangetje.

Stap 2
Knip verschillende lengtes ijzerdraad, zorg dat u van elke lengte een even aantal heeft. Maak de stukjes ijzerdraad goed recht! Buig wederom aan alle uiteinden een oogje. Probeer deze oogjes zo klein mogelijk te maken.

Stap 3
Nu kunt u de ijzerdraadjes op de volgorde leggen die u wilt en er de kralen aanrijgen in de combinatie die u het mooist vindt. Rijg de stukjes ijzerdraad niet helemaal vol en let er op dat het uiteinde met het oogje de onderkant is.

Stap 4
Als u alle staafjes heeft zoals u ze hebben wil, sluit u de onderkanten met een klein oogje. Rijg ze daarna in de gekozen volgorde aan het nekdeel. U zou het nekdeel ook kunnen verfraaien met kralen. Het geeft een aardig effect als de staafjes met de kralen van elkaar af blijven staan.

Stap 5
Als u helemaal klaar bent met het rijgen, maakt u een U-vormig haakje aan het uiteinde van de ketting. Hiermee kunt u de ketting in het oogje sluiten. Nu is de
ketting klaar. U kunt hem zo weelderig of eenvoudig maken als u zelf wilt.

De armband

Benodigdheden:

  • dun draadelastiek
  • kraaltjes, eventueel van verschillende groottes en vormen

Stap 1
Maak aan de uiteinden van een even aantal stukken elastiek een verschuifbare lus. Het aantal stukken elastiek is afhankelijk van de breedte van uw armband.

Stap 2
Neem een nieuw stuk elastiek waaraan u de ‘rijgdraden’ bevestigt. Begin met een rijgdraad, daarna een paar kraaltjes (het aantal is afhankelijk van de afstand die u wilt), dan weer een rijgdraad en vervolgens weer hetzelfde aantal kraaltjes. Herhaal dit tot u het eind. Eindig met een rijgdraad! Vervolgens trekt u de lussen aan en knoopt u de hulpdraad losjes dicht (zie afbeelding 1).

Stap 3
Vervolgens gaat u een band met kralen weven. Dit kunt u doen in elk gewenst patroon. Van belang is alleen dat u weer net zo uitkomt als u begonnen bent (zie afbeelding 2).

Stap 4
Is de armband lang genoeg, dan kunt u hem gaan sluiten. Dit gaat als volgt. Maak aan de uiteinden van de rijgdraden lussen, net zoals u dat in het begin deed. Rek de draden een beetje uit als u de lus erin legt, zodat ze mooi aansluiten op de kralen. Open de hulpdraad en rijg het uiteinde er op precies dezelfde manier aan als aangegeven bij stap 2. Sluit de hulpdraad met een platte knoop die niet los kan gaan, en de armband is klaar (zie afbeelding 3).

De oorbellen

Met dezelfde trucs als u voor de ketting en de armband gebruikte, maakt u bijpassende oorbellen. Laat uw fantasie ook nu weer de vrije loop. Voor de oorsteker gebruikt u zilverdraad. Met de ijzerdraadtang buigt u de oorsteker op de volgende manier.

U kunt hier aanhangen wat u maar wilt. Let wel op dat u uw oorhanger niet te zwaar maakt. Grote rode oren staan niet echt sierlijk!

6. Uw handen

Bijt u nagels? Of breken en splijten uw nagels? Geen nood! Om uw handen er mooi verzorgd uit te laten zien, kiest u voor kunstnagels. Hierbij heeft u in nagelstudio’s de keuze uit vele soorten harsnagels. Niet goedkoop (ca. 100 euro), maar dan heb je ook wat! Kunstnagels kunt u ook zelf kopen bij de drogisterij. Het vergt wel wat oefening om ze mooi op te plakken, maar met wat hulp van een vriendin moet het lukken. Ze blijven wat korter mooi dan nagels van de nagelstudio, maar passen wellicht ook iets beter in uw budget.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen