Discofeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Discofeest ook voor de kleinere kids!

Renate: “Onlangs vierden wij het discofeestje van Eline (6 jaar). Het was dankzij de tips op deze site een heel groot succes. Er waren acht kinderen (waaronder onze 2 eigen dochters van 6 en 3).

Voorbereiding
8 ballonnen met 8 papiertjes erin waarop de spelletjes staan. In de blauwe ballonnen zaten de moeilijke spelletjes, in de rode de drukke spelletjes en in de groene de rustige spelletjes. Verder hadden wij een discobol gekocht. We hadden ook zakjes gemaakt met bellenblaas en een leuke ballon. Tevens hadden we reflectoren gekocht voor aan de jassen.

Dat waren beertjes of hartjes, wat wel voor onenigheid zorgde. Volgende keer krijgen ze allemaal hetzelfde. Aan alle vaders/moeders hadden we gevraagd of de gastkinderen hun favoriete cd wilden meebrengen. We hadden een enorm grote verkleedkist samengesteld met carnavalskleren en gekke hoedjes. En de schminkdoos niet te vergeten. Met veel glitters!

Spelletjes

Blauw: playbacken en geheugenspelletje (ik ga op vakantie en ik neem mee..)
Rood: stoeldansen, stopdansen en dansen met een ballon tussen 2 kinderen in Groen: snoepje uit bak water nemen, snoephappen en muziek raden

Van 14.00 tot 14.30 uur

Kinderen ontvangen, samen drinken en zingen voor de jarige en cadeautjes uitpakken. Traktatie: soesjes. Daarna omkleden en schminken. Laat de kinderen doen wat ze willen. Willen ze niet omkleden? Prima, dan alleen schmink. Je zult merken dat deze in eerste instantie verlegen kinderen helemaal los komen als ze merken dat er geen druk op hen ligt.

Van 14.30 tot 16.00 uur

Als eerste spelletje werd het playbacken geprikt en dat was een schot in de roos. Hadden wij dit spelletje nog als blauw (moeilijk) aangemerkt, de kinderen zelf vonden dit het leukste wat er was. Zelfs onze kleine spruit van 3 heeft Mama Mia staan playbacken.
Omdat ze hun eigen cd hadden meegenomen, zat er altijd wel een liedje bij dat ze helemaal kennen en waarop ze alle pasjes al hebben uitgeprobeerd. Het was ook geen probleem als kinderen samen wilden doen. Er was 1 kindje dat niet wilde. Dat vond niemand een probleem.

Omdat de kinderen erg actief zijn, hebben ze veel dorst. Wij hadden op een grote tafel appelsap en limonade staan en we hadden gezegd dat ze zelf mochten pakken. Dan lijkt het op een echte disco.

Eten
Na nog drie andere spelletjes was het al 16 uur en hebben we de kinderen even naar buiten gejaagd. Luc en ik zijn frietjes gaan bakken met knakworsten en zo. En om 16.15 uur zaten acht voldane kinderen met rode wangen frietjes met mayonaise te eten.

Toen om 17 uur voor de eerste keer de bel ging, was de teleurstelling groot. Het had nog wel 4 uur kunnen duren, maar de tijd was om. Luc en ik hebben samen ook ontzettend genoten. Luc heeft met zijn digitale camera foto’s geschoten en die gaan we naar de ouders sturen.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen